REKLAMI GEÇ

Denizlili avukat bir günde 25 duruşmaya katıldı

Denizlili avukat bir günde 25 duruşmaya katıldı

Çal’da avukatlık yapan Ahmet Türk, bir günlük mesaide tam 25 duruşmaya girdi. Sabah saat 9’da ilk duruşması başlayan Türk, 1.5 saatlık öğle arası molası da vererek saat 3’e kadar duruşmalara katıldı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2023 Cuma, 13:26

Çal’da 12 yıldır avukatlık yapan 35 yaşındaki Ahmet Türk, avukatların benzerine az rastladığı bir durum yaşadı. Türk, Çal Adliyesinde dün bir mesai gününde 4.5 saatte boşanma, tazminat, tapu iptal tescil davası, mal tasviyesi davası, ceza davaları, ziynet davası, miras davası, kamulaştırma davası gibi taplam 25 dosyadan duruşmalara katıldı.

Davaların tamamı Çal Adliyesi’ndeki asliye hukuk mahkemesinde görüldü.

25 duruşmanın tamamına hazırlık sürecini Denizli Haber’e anlatan Türk, “Duruşmaların hepsi Çal Asliye Hukuk Mahkemesi’nde olduğu için zor olmadı. Yorucu oldu, özellikle davalara hazırlık süreci yorucuydu. Davaların tamamına hakim olmak için son gece sabaha kadar çalıştım.” dedi.

Türk, avukatların işini ve adliyedeki işleyişi hızlandırmak için davaların hepsinin planlı olarak bir güne ayarlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Planlamayı buna göre yaptık. Daha hızlı olması için beraber hepsini bir güne planladık. O Gün denizli adliyesinde de bir duruşmam vardı yetişemedim giremedim. Başka bir avukat arkadaş girdi. Her dosyanın konusu farklı, ne şekilde çalışacağız bunu iyi çalıştım, akılda tutmak yorucuydu. Ben 12 yıldır avukatlık yapıyorum bir günde bu kadar çok duruşmaya katılan bir avukat duymadım. Daha önce aynı günde 3 farklı adliyede 3 duruşmaya katılmıştım ama bu kadar çok ilk kez yaşıyorum.”

Gün boyu kendisiyle birlikte aynı davalara bakan hakimi de tebrik eden Türk, “Ben 25 duruşmaya girdim bu bir rekor ama ben hakimi de tebrik ediyorum. O da 30’un üzerinde duruşmaya girdi. Onlar da bu davalar için önceden hazınlık yapıyorlar.” diye konuştu.

Yargıda yoğunluğun her geçen gün arttığına dikkat çeken Türk, “Özellikle Çal’da adliye çok yoğun. Baklan ve Bekilli’de adliye olmadığı için üçüne de Çal Adliyesi bakıyor. 5 mahkeme tek salonda görülüyor. Adliyenin üzerinden yük var ve bu yük her geçen gür artıyor. dosyalar özellikle icra davaları artıyor.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı