REKLAMI GEÇ

Denizli’ye yıldırım yağdı

Denizli’ye yıldırım yağdı

Denizli’nin kent merkezini akşam saatlerinde kara bulutlar kapladı. Bir anda zifiri karanlığa bürünen kente yarım saat boyunca yağmurdan çok deyim yerindeyse yıldırım yağdı. Yüksek kesimlerin yanı sıra askeri bölgeye de düşen yıldırımlar ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmazken, düşen bir yıldırım kentin önemli bölümünü kısa süreli de olsa elektriksiz bıraktı.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2014 Cuma, 20:36

Denizli’nin kent merkezi, çok sık rastlanmayan bir doğa olayını ucuz atlattı. Saat 19.00 sularında kent merkezi birden bire kara bulutlar tarafından sarıldı.Dev yağmur bulutları kısa süreli fırtınaya yol açarken, beraberinde yaşananlar ise yürekleri ağızlara getirdi.

Kent merkez i yaklaşık yarım saat boyunca yıldırım yağmuruna yakalandı. Şehre yakın yüksek kesimlere birbiri ardına düşen yıldırımlar endişeye yol açarken,  ilk belirlemelere göre  her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

BİRİ TUGAY’A DÜŞTÜ
Yüksek kesimlerin yanı sıra kentin göbeğinde yer alan 11. Piyade Tugay Komutanlığı yerleşkesi de yıldırımlardan nasibini aldı. Askeri bölgeye düşen yıldırım nedeniyle kısa süreli ağaç yangını yaşanırken, edinilen bilgiye göre yangın yağmurun da yardımıyla büyümeden söndürüldü. Görgü tanıkları, askeri bölgeye düşen yıldırımın etrafı bir anda aydınlattığı ve çıkardığı yüksek gürültünün ise yakındaki evlerin camlarını dahi salladığı belirtti.

 15 MAHALLE ELEKTRİKSİZ KALDI AMA
Öte yandan Kınıklı bölgesindeki TEİAŞ’a ait bir trafonun çok yakınına yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu 15’a yakın mahalle bir anda karanlığa büründü. Ancak AYDEM şehir besleme ünitelerini kısa sürede devreye sokunca, kesintiyi 10-15 dakika sonra sona erdi.

anons

O anları Ünal görüntüledi
Yaşanan yıldırım sağanağını Mustafa Ünal görüntüledi.  Ünal’ın objektifine yakalanan görüntüler arasında muhtemelen askeri bölgeye düşen o dev yıldırımın görüntüsü de bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu