REKLAMI GEÇ

“Ulu Cami’yi bir gecede yıktılar”

“Ulu Cami’yi bir gecede yıktılar”

Denizli Belediyesi’nin restore ettiği tarihi Balcı Evi, Türkiye’nin ilk “Folklorik Bez Bebek Müzesi” olarak hizmete açıldı. Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin tarihine sahip çıkamadığını vurgulayarak “Bu memlekette bir gecede Ulu Cami’yi yıktılar” dedi. Ulu Camii, Ali Aygören’in belediye başkanlığı döneminde yıkılmış ve kentte tepkiyle karşılanmıştı. Zeybekci’nin, 2002 seçimlerinde rakibi olan Aygören, daha sonra Ak Parti’ye geçmişti.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2014 Cumartesi, 15:15

Denizli Belediyesi’nin restore ettiği tarihi Balcı Evi Türkiye’nin ilk “Folklorik Bez Bebek Müzesi” oldu. açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptı. Açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, müzeye ismi verilen Zeynep Karaaslan ile çok sayıda davetli katıldı.

denizli-ekonomi-bakani-nihat-zeybekci-den-ali-aygoren-e-ulu-cami-gondermesi-ic-1

Denizli’nin kültürünü yansıtacak olan bebeklerin ustası 58 yaşındaki emekli öğretmen Zeynep Karaaslan açılışta yaptığı konuşmasında, eski bir geleneği yaşatarak çocukları şiddet içeren bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak istediğini belirtti. Karaaslan, “Balcı Evi’nin ikinci katında kukla gösterileri olacak. Çocukları internet ortamından böyle güzel aktivitelere yönlendirmek istiyorum. Ayrıca yetişkin ve çocuklara ücretsiz bebek yapımı kursları da vereceğim. Kendi yaptıkları bebeklerin değerini ve özelliğini bilecekler” diye konuştu. Belediye Başkanı Osman Zolan, yıkılmaya yüz tutmuş Balcı Evi’ni restore ederek, çocuklar için değerlendirmek istediklerini belirtti.
denizli-ekonomi-bakani-nihat-zeybekci-den-ali-aygoren-e-ulu-cami-gondermesi-ic
AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak ise, “Burada, bez bebek yapımı ile ilgili kurslar verilecek. Çocuklar burada kendi oyuncaklarını kendileri üretecek. Böylelikle çocuklarımızı hem beyin hem de ruhsal anlamda zarar veren dijital oyunlardan uzaklaştırmış olacağız” dedi.

“2013 RESTORASYONYILI OLDU”
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 2013’ün antik kentler ve restorasyon yılı olduğunu vurgulayarak “Denizli’de çok sayıda antik kentte kazı çalışmalarına başlanması ve bir çok tarihi binanın restorasyonu için ciddi ödenek ayrıldı. Ancak, tarihi ve kültür yapılarının restorasyonundan çok onlara yüklenen fonksiyonlar önem taşıyor. Çünkü, binayı restore edersiniz ayağa kaldırırsınız ancak, kullanıma açmadıysanız iki yılda yine çürür. O nedenle bu tür yapıların kullanıma açılması önemli” diye konuştu.

“GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ”
Belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren her mahalleye iyi virüsler yayacaklarını vaat ettiklerini hatırlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli’de belediye başkanlığımız döneminde, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak onları yaşatmak için çalıştık. Şimdi bu anlayışı belediye başkanımız Osman Zolan devam ettiriyor. Balcı evi o kadar harabe vaziyetteydi ki kapıdan girememiştik. Duvardan atlayarak girdik. Bir de gördük ki, merdivenleri yakılmış. Geçmişle gelecek arasındaki o köprü yıkılmıştı. Hemen kamulaştırma çalışmalarına başladık ve restore ederek bu mahalleye iyi bir virüs yerleştirdiğimizi düşünüyorum. Mahalledeki, kahvehaneler, iş yerleri, mülk sahipleri burasını örnek alacaklardır” dedi.

denizli-ekonomi-bakani-nihat-zeybekci-den-ali-aygoren-e-ulu-cami-gondermesi-ic-2

“BİR GECEDE ULU CAMİYİ YIKTILAR”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, birçok tarihi ve kültürel değerin yıkılarak yok edildiğini belirterek, selefi olan eski Belediye Başkanı Ali Aygören’e Ulu Camii’nin yıkımı ile ilgili göndermede bulundu. Zeybekci, “Bu memlekette bir gecede 1245 yılında yapılmış Ulu Camiyi yıktılar” diyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Ulu Cami’nin olduğu alana kitabesi ile birlikte küçük bir maketinin yerleştirilerek gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından Folklorik Bez Bebek Müzesi’nin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, müzeyi gezdi.

Yorumlar

Cengiz   -  Bağlantı 11 Ocak 2014, 19:11

Denizli tarihine geçmişine sahip çıkıyor…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11 23Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 9 21Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 10 23Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 27Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu