REKLAMI GEÇ

Galericiler dördüncü girişimde başarılı oldu

Galericiler dördüncü girişimde başarılı oldu

Denizli’de ikinci el oto satıcılarının buluşacağı Beylerbeyi’ndeki Galericiler Sitesi yeni yılda hizmete açılacak. Kooperatif Başkanı İrdem “Gecikme olabilir ama Denizli için çok önemli bir proje hayata geçmiş olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2016 Çarşamba, 18:26

Denizli’de 146 üyesi bulunan Galericiler Kooperatifi tarafından Sarayköy’ün Beylerbeyi Mahallesi’nde yaptırılan Galericiler Sitesi yeni yılda hizmete açılacak.

Toplam 100 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 76 bin metrekare kullanım alanına sahip olan tesiste toplam 146 ayrı işyeri bulunuyor. Her biri 356 metrekare alana sahip olan ve toplam 22 ayrı bloktan oluşan yeni galerilerin inşaatlarında sona gelindi.

İÇİNDE YOK YOK
Yeni Galericiler Sitesi içinde vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını tek elden gidermeleri için ihtiyaç duyulan her şey yer alacak. Restoran, çay bahçeleri, mescit ve berberin yanı sıra siteye gelen müşterinin tüm işlemlerini çözüp, satın aldığı araçla çıkmasını sağlayacak banka, noter ve trafik tescil büroları da yer alacak.

KENT MERKEZİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Yaklaşık 40 milyon liraya mal olan yeni Galericiler Sitesi kent merkezindeki trafiği de rahatlatacak. Kooperatif Başkanı Necip İrdem kent merkezinde Üçgen ve Saraylar Mahallesi bölgelerinde yoğunlaşan galerilerin kent dışına alınması ile kentin ferahlayacağını söyleyerek, “Kent merkezindeki galeriler toplam 3 binin üzerinde araç barındırıyor. Tüm galeriler müsait alana sahip değil. Bazı durumlarda kaldırım işgalleri oluyor. Üç bin aracın kaldırımlardan ve trafikten çekilerek kent dışına aktarılması Denizli’yi önemli ölçüde rahatlatacaktır” diye konuştu.

02112016_site_ic1

1 OCAK’TA TAŞINMAK İMKANSIZ
İnşaatta sona geldiklerini belirten Başkan İrdem, “Merkez belediyeler galericilere 31 Aralık’a kadar kent dışına çıkmaları konusunda uyarıda bulundu. Biz de yeni siteyi bu tarihe kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmalarını tamamladı. Alanın asfaltı için tesfiye çalışmaları sürüyor. Dükkanlar ve idari binamızda küçük işler tamamlanmak üzere sürüyor. Planladığımız tarihi biraz geçebiliriz ama bu Denizli için çok önemli bir projedir. Burada galericilerin yanı sıra ikinci el araç satıcıları için de hafta sonları faal o.an bir pazar planlıyoruz. Bu tesis Denizli’ye yakışır büyük bir tesis. Üyelerimiz de burada çok rahat edecekler. Ayrıca alıcılar için de tüm satıcıları bir arada bulabilecekleri, işlemleri kısa süre içinde çözebilecekleri bir mekan olacak. Bu mekan bazı yasa dışılıkların da önüne geçecek. Galereciler Sitesi’nde işinde ciddi, güvenilir firmalar yer alacak. Şikayetlerin sayısının bir hayli düşeceğine inanıyoruz ” diye konuştu.

DÖRDÜNCÜ DENEMEDE BAŞARDILAR
Denizli’de galericilerin dördüncü kez kooperatif kurma girişiminde bulunduklarını ve bu kez istedikleri projeyi haşata geçirmede başarılı olduklarını belirten Galericiler Kooperatifi Başkanı Necip İrdem, “Denizli’de Galericiler Sitesi yapılması planı 90’lı yıllardan beri galericilerin rüyasını süsleyen bir proje. 1995, 2005 ve 2008 yıllarında kooperatif kurma girişimleri oldu. Bunların bir kısmı para toplayamadı, bir kısmı satın aldığı arsanın imar durumu nedeniyle dağıldı. Biz 2010 yılında Denizli Galericiler Kooperatifini kurduk. 2013 yılında arsamızı satın alarak 2014 yılında ihalesini gerçekleştirdik.Bu süreçte katkısı olan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı