REKLAMI GEÇ

Kent Konseyi ilçe ziyaretlerine başladı

Kent Konseyi ilçe ziyaretlerine başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçe ziyaretlerine başladı. Büyükşehir olduktan sonra tüm ilçeleri kapsama hedefi ile yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin ilk ziyareti Acıpayam ve Serinhisar oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2015 Çarşamba, 15:17

Kasım ayında Seçimli Olağan Genel Kurullarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi yeni oluşan Meclis yönetimleri ile ilk ilçe ziyaretlerine başladı. 30 Mart’ın ardından Denizli’nin tüm ilçelerini kapsama hedefi ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin ilk ilçe ziyareti Acıpayam ve Serinhisar oldu.

Serinhisar ile başlayan ziyarete, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç ve Kent Konseyi Meclis üyeleri katıldı. Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan ve Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’ın da yer aldığı bir toplantı düzenleyen Kent Konseyi heyeti daha sonra Acıpayam’a giderek Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Kent Konseyi Başkanı Kadir Tıkaç ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kent Konseyi kent bilincinin gelişmesi, hemşerilik hukukunun artması, yerel yönetimlerde söz sahibi olmak, demokrasinin yerelde daha fazla paydaş bulabilmesi, şeffaflığın sağlanması, hesap sorabilme gibi oldukça geniş bir payda ifade etmektedir. Engellileri, gençleri, çocukları ve kadınlarıyla düşündüğümüzde Kent Konseyi o şehirdeki en güçlü sivil toplum örgütüdür” dedi. Kent Konseyi şemsiyesi altında toplanacak olan meclislere ulaşmanın daha kolay olduğuna dikkati çeken Değirmenci, “Çünkü onları zaten sizler oluşturacaksınız. Kent Konseyleri gönüllülük esası ile yürüyen kuruluşlardır. Burada hiç kimsenin şahsi bir beklentisi yok. Denizli’deki Kent Konseyi 1998 yılında Denizli Belediyesi Gençlik Meclisi ismi ile yola çıkan daha sonra Yerel Gündem 21 adıyla devam eden ve 2005 yılında çıkarılan Belediyeler Yasası ile imkan tanınması ve 2006 yılında İçişleri Bakanlığı kararı ile yürürlüğe giren Kent Konseyi yönetmeliği ile yasal zemine oturmuş olan bir tüzel kişiliktir” diye konuştu.

Kent Konseyi’nin 2006 yılından bu yana Denizli halkının geleceğinin planlanmasında önemli bir rol üstlendiğini anlatan Değirmenci, şöyle konuştu: “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında Kadın, Engelli, Gençlik ve Çocuk olmak üzere 4 meclisimiz var. Ayrıca Bağımsız Şairler Topluluğu adı altında başka bir gurubumuz ve el emeği pazarımız var. İlçelerimizi Meclislerimiz ile birlikte ziyaret etmeye geldik. Acıpayam bu kapsamda şanslı ilçelerimizden bir tanesi olup Kent Konseyi kuruluşunu yapan ilk ilçelerimizdendir. Ziyaretlerimizde iki amacımız var; Kent Konseyimizin çalışmalarını anlatmak ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak neler yapılabilir? bunu belirlemek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak ilçelerimizde de halkımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu