REKLAMI GEÇ

Denizli Lisesi belediye olmasın!

Denizli Lisesi belediye olmasın!

Denizli Lisesi’nin tarihi binası ve 2 parselden oluşan arazisini Denizli Belediyesi’nin devralması kararına Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği üyeleri tepki gösterdi. Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Panayır, yıllarca koruma altında olduğu gerekçesiyle Koca Mektep’in bakımsız bırakıldığını, bütün bunların tarihi binayı almak için uygulanmış bir senaryo olduğunu iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2013 Perşembe, 15:04

BÜŞRA KURU
Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, Koca Mektep olarak bilinen tarihi bine ve çevresinin, Denizli Belediyesi’ne hizmet binası olarak devredilmesine tepki gösterdi.

“HEPSİ SENARYOYDU!”
Dernek Başkanı Hasan Panayır, Denizli Lisesi’nin tarihi binasının yıllardır koruma altına olduğu gerekçesiyle bakımının yapılmadığını belirterek, “Şimdi Denizli Lisesi’nin bakımsızlığını konuşanlar, yıllarca okulumuzun sit alanı içinde olmasından yararlanarak okulumuza bakım, onarım için izni vermeyenler değil mi? Yıllardır tarihi binamız ve diğer binalar için en ufak onarıma bile izin verilmediği gibi, çürük raporuyla bekleyen pansiyon binası kaderine terk edilmiş bir şekilde tehlike saçarak kampus içinde durmaktadır. Aydı tarihte duyarlı belediyemiz alt ve üst yapı çalışmaları yaparken 1. derece koruma altındaki tarihi kapımıza verilen zararı görmedi mi acaba? “ dedi. Başkan Panayır, aslında bunların yıllardır Koca Mektep’i yerinden etmek için uygulanmış senaryolar olduğunu söyledi.

“KİMSE BİZİ DİNLEMEDİ”
Başkan Hasan Panayır, yetkililere de bu durumun yaratacağı olumsuzlukları aktarmaya çalıştıklarını ama hiçbir milletvekilinin kendilerine düşüncelerini anlatma fırsatı vermediğini söyledi.

TEKLİFİ REDDETTİLER
Panayır, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Denizli Lisesi bahçesinde bir dairenin Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma Derneği olarak kullanılması teklifine şu sözlerle cevap verdi: “Belediye şu kuralı unutuyor. Hiçbir dernek devlete ait kurum ve kuruluşların aracını, binasını kullanamaz. Biz bina değil, lisemizin eğitim kurumu olarak kalmasını istiyoruz.”
Son olarak Panayır, Denizli Lisesinin eğitim kurumu olarak varlığını sürdürmesini ya da bu yapının kültür hizmetinde kullanılmak üzere kent müzesi yapılmasını istediklerini ifade etti.

Yorumlar

aydın   -  Bağlantı 13 Aralık 2013, 23:09

denizli lisesi kesinlikle okul olarak kalmalı , belediye kendine başka bir yer bulmalıdır . tarihi bina restore edilmeli ve okul olarak kullanılmalıdır . 20denizlili adlı arkadaş eğer gerçekten denizliliysen ve azıcık da tarihe merakın varsa yazdıklarının ne kadar anlamsız olduğunu görürsün . ha okulun kurtulacağından umudum var mı ? yok . ama son kez söylüyorum yanlış yapılıyor , denizlinin bir tarihi değeri daha göz göre göre yok ediliyor . yazık .

salim devrek   -  Bağlantı 13 Aralık 2013, 12:40

denizlide belediye binası yapılabilecek hiç yer yok mu? tek arsa denizli lisesinin bulunduğu arsa mı?

onur   -  Bağlantı 13 Aralık 2013, 10:25

20 denizlili sana tavsiyem git koca mektebi şöyle bi gez anlarsın belki bazı merhaleleri. bit pazarı benzetmesini de zaten senin mantığında olan arkadaşlar yapar hiç yadırgamadım. modern şehircilik tarihe zarar vererek OLMAZZZZZZZ….

altay gok   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 18:32

Okulu satsınlar parayla alalım,biz varlığını sürdürecek çareler buluruz.Ben yaptım oldu nedemek

Cengiz   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 17:59

Koca Mektep, Denizli’nin ayakta kalmış neredeyse bir-iki tarihî sayılabilecek yapısından biri. Kız meslek yıkıldı. Ulu Cami yıkıldı. Sanat okulu, öğretmen evi yıkıldı. Belediye ya yıkmayı seviyor, ya işlevsizleştiriyor. 1931’de ATATÜRK’ün ziyaret ettiği bir okuldur Koca Mektep. Okul olmaktan çıkarılırsa bunun utancını duymayacaklarını biliyoruz. Her konuda muhafazakâr olduğunu söyleyenler iş tarihî binalara gelince aç kurtlar gibi saldırıyorlar. Ya alış veriş merkezi yapacaklar, ya yıkacaklar, ya da aslından bir şey kalmayacak. Giidin de “gavur” dediğiniz Almanların, İspanyolların, İtalyanların şehirlerine bir bakın. Kasaba kültürüyle yetişmiş adamları belediye başkanı yaparsan ne tarih bilir, ne hatıra, dik beton binaları bunun adı şehir olsun. Estetik sıfır. Şehrin kimliği kalmamış. Yıllardır ders yapılan, restarasyonu için para ve emek harcanan bu okulu belediye yapmak, tarihi katletmektir. Bize oy verenler nasıl olsa bundan anlamaz diyorlarsa şunu hatırlatayım: Denizli’nin tarihini yazacak olanlar sizi 20 sene sonra nasıl yazacaklar bunu da unutmayın.

20denizlili   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 17:22

isiniz Gücünüz Enerjiniz Hizmet yapilmasin CiVi CAKILMASIN diye Ugrasirsiniz !!!Yok TASYAPIYMIS Yok suymus buymus.
Eskiye Ragbet olsa Bit Pazarina NUR yagardi !!!
Birakin bu isleri Onun yerine deyin Söyle yapin böyle yapin sunlari Unutmayin bunlari Göz ardi etmeyin deyin.Ama Siz varsa yoksa Yapilmasin YIKILMASIN Mahkeme su bu isiniz Gücünüz.Gelecek Nesillere bunumu birakacaksiniz Miras olarak???

Onur   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 15:46

kesinlikle karşıyım belediye binası olmasına eski bir koca mektepli olarak. Türkiyenin bu kadar eski ve önemli lisesine bunun yapılması tarihe olan saygısızlıktır. bir an önce bu yanlıştan dönülmeli…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı