REKLAMI GEÇ

Müfettişler affetmiyor

Müfettişler affetmiyor

Denizli sokaklarında trafik polisleri kadar etkili çalışan fahri trafik müfettişleri, kural ihlali yayan araç sürücülerini affetmiyor. Müfettişler, son bir hafta içinde 98 suç tespit tutanağı hazırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2015 Perşembe, 15:00

Denizli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından 21-27 Eylül tarihleri arasında meydana gelen trafik kazaları ve denetimlerine ilişkin raporu yayınladı.

Ekipler, bir haftalık süre içinde 5.669 aracı kontrol etti, kusuru bulunanlar hakkında cezai işlem uyguladı. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yine en fazla ceza hız ihlali yapan sürücülere uygulandı. Kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonuyla konuşmak, park yasağına uymamak ve emniyet kemeri takmamak da en fazla ihlal edilen kurallar arasında.

90 KAZA MEYDANA GELDİ
21-27 Eylül tarihleri arasında Denizli’de 90 trafik kazası meydana geldi. 49 kazada yaralanma meydana gelirken, 41 kaza ise maddi hasarla atlatıldı. Acıpayam ve Ankara yolu ile 29 Ekim Bulvarı üzerinde yoğunlaşan kazaların en önemli nedeni ise hız ihlali ve kavşak geçiş kurallarına uyulmaması oldu. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik kazalarının yüzde 25’i mühendislik hatasından, yüzde 15’i denetim eksikliklerinden yüzde 60’ının ise toplumsal kültür ve trafik bilincinin olmamasından kaynaklandığı belirtildi.

760 ARACA HIZ İHLALİNDEN CEZA KESİLDİ
Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce kontrol edilen 3 bin 60 araç sürücüsünden 760’ına hız ihlalinden, 202’sine duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekten, 193 sürücüye ise Karayolları ve Trafik Kanunun diğer maddelerinin ihlalinden cezai işlem uygulandı. Ayrıca denetimler esnasında çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı 56 araç trafikten men edildi.

“ŞEHİR EFSANESİ”
“En fazla ceza yabancı plakalı araçlara kesiliyor” iddialarını “Şehir efsanesi” olarak değerlendiren Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şehir içinde radara yakalananların sayısında azalma olmadığını dikkat çektiler. 20 plakalı araçlar nerede radar olduğunu bilmelerine rağmen hız sınırını aştığı, günlük 200’ün üzerinde araç sürücüsüne hız ihlalinden cezai işlem uygulandığı vurgulandı. Ayrıca, amaçlarının ceza kesmek olmadığını da belirten yetkililer, “Bizim amacımız, kazaların olmasını önlemek ve can kayıplarının önüne geçmek” diyerek, sürücüleri bir kere daha trafik kurallarını uymaları korusunda uyardılar.

TRAFİK MÜFETTİŞLERİ GÖREVDE
Denizli’de trafik polisleri kadar, fahri trafik müfettişleri de aktif. Trafik müfettişleri, son bir haftalık süreçte trafik kuralı ihlali yapan 98 sürücü hakkında tespit tutanağı hazırladı. Bu tutanaklar ceza karar tutanağına çevrildi.

OKUL ÖNLERİNDE ÖZEL ÖNLEMLER ALINIYOR
Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için okul önlerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bunun yanı sıra öğrenci ve servis şoförlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verecek olan polis, okul servis araçlarına yönelik denetimlerini de artırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu