REKLAMI GEÇ

Nüfus artışına ne dediler?

Nüfus artışına ne dediler?

Denizli Valisi Abdulkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, TÜİK’in açıkladığı Denizli’nin yeni nüfusuna ilişkin verileri Denizlihaber.com’dan Murat Acar’a değerlendirdi. İşte o isimlerin Denizli’nin nüfus artışına yönelik yorumları.

/ DENİZLİHABER / 27 Ocak 2012 Cuma, 18:17

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 Nüfus Sayımı Sonuçları”nı açıkladı. 2010 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre Denizli toplam nüfusu 931 bin 823 kişiydi. 2011 yılı sayım sonuçlarına göre ise Denizli toplam nüfusu 10 bin 455 kişi artarak, 942 bin 278 kişi olarak açıklandı.

Denizli’de gelecek var
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, nüfus artışını sevindirici buldu. Zolan bu kente olan ilginin alakanın bir eseri olduğunu belirterek, “Denizli artık bir cazibe merkezi oldu. Denizli’de gelecek var. Birçok kent göç verirken ve orada yaşayan insanlar büyükşehirlere giderken, insanlar artık gelip Denizli’ye yerleşiyor. 10 bin 455 iyi bir rakam. Büyümek gerçekten çok güzel” dedi.

Büyükşehir konusunda sıkıntı yok
Nüfus artışını sevindirici bulan rakamında beklediği bir rakam olduğunu savunan  Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Büyükşehir konusunda daha önce rakam konusunda sıkıntı yoktu. Şimdi de yok.  Denizli büyükşehir olduktan sonra bu rakam daha da artar. Bir iki yıla kadar bence 1 milyonu rahatlıkla geçeriz” diye konuştu.

Denizli inanılmaz büyüyor
Denizli’nin hızla geliştiğini ve her anlamda inanılmaz bir büyüme hızına ulaştığına işaret eden Vali Demir ise “İnsanlar bu bölgede yatırım yapıyorlar ve yeni sektörlerin peşinde koşuyorlar. Bölge böylelikle cazibe merkezi haline geliyor. İnsanlar yatırımları için burayı tercih edince iş potansiyeli de artınca beraberinde de nüfus artıyor. Denizli bu şekilde büyümeye devam ederse yakın zamanda nüfusumuz daha da artacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı