REKLAMI GEÇ

Öğretmenler Günü kutlu olsun

Öğretmenler Günü kutlu olsun

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verilişi ve millet mekteplerinin açılış yıldönümü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. Bu anlamlı gün nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli protokolü, öğretmenliğin sevgi ve fedakarlık gerektiren kutsal bir görev olduğuna işaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2023 Cuma, 08:30

Denizli protokolü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin mesaj yayınladı. Protokolün mesajları şöyle:

ÖMER FARUK COŞKUN (DENİZLİ VALİSİ)

Mesleğini yılmadan yorulmadan büyük bir özveriyle ifa eden, bir meşale gibi toplumumuzu aydınlatan irfan ordusunun neferleri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Dünyadaki en onurlu ve saygın mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet; henüz millet adını alma kabiliyetini kazanamamıştır.” İfadesiyle öğretmenlerimizin önemini vurgularken, aynı zamanda öğretmenlerimize de önemli bir sorumluluk yüklemektedir.

Değerli Öğretmenlerimiz;

Hepimizin gözbebeği sevgili çocuklarımızın, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin hayata hazırlanmasında sizlere büyük görevler düşmektedir. Sizlerden beklentimiz, çocuklarımızı düşünmeye, araştırmaya ve sorgulamaya teşvik etmeniz, onları eleştirel düşünce sistemine sahip kendine güvenen, ülkesini, milletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmenizdir.

İstikbale güvenle bakan, idealini ve heyecanını asla kaybetmeyen, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye’nin ikinci yüzyılında güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle ülkemiz her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline geleceğine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, kutsal mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizi sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygıyla selamlıyorum.

GÜLİZAR BİÇER KARACA (TBMM BAŞKANVEKİLİ)

Öğretmenlerimiz ve tüm eğitim emekçilerimizi değersizleştiren, haklarını tırpanlayan, varlıklarını yok sayan, ekonomik krizin mağduru haline getiren, mesleklerini yapmasını engelleyen, öğretmenliği popülist söylemlere kurban eden bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir.

22 yıllık AKP iktidarında ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü’ne yakışmayan bir tablo yaratıldı:

Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırıldı.

Laik eğitim sisteminde çağın koşullarına uygun tutarlı ve kapsayıcı bir yöntem izlenmedi.

Norm kadro sözleri tutulmadı.

Kadrolu sözleşmeli ücretli öğretmen ayrıştırmaya son verilmedi.

Sürekli değişen eğitim sistemi ve müfredatta istikrarlı bir yol izlenmedi.

Açlık ve yoksulluk ile baş başa bırakılarak öğretmenlik mesleki saygınlığa ve insan onuruna uygun koşullara ve özlük

Yoksulluk sınırının altında öğretmen maaşlarında iyileştirme ve düzenleme yapılmadı.

Piyasacı eğitim-öğretim koşullarında kariyerist düzenlemelerden vazgeçilmedi.

Eğitim emekçileri ve ilgili meslek sendikaları karar alma mekanizmalarına dahil edilmedi.

Öğretmenlere yönelik şiddet döngüsünü sona erdirecek etkili önlemler alınmadı.

Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu çözülmedi.

Mülakat kaldırılmadı, liyakat esas alınmadı.

Öğretmenler “Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşamıyoruz” noktasına getirildi.

Siyasal iktidarın öğretmenlere 24 Kasım vesilesiyle övgüler düzmesinin samimiyetsiz olduğu ise, eğitim-öğretim konusundaki ticarileştirme, gericileştirme, itibarsızlaştırma, ekonomik ve sosyal haklardan yoksun bırakma hamleleriyle ortaya çıktı.

Bir ülkenin gerçek zenginliği, yetiştirdiği nitelikli insan kaynağıdır. Öz kaynağımızın mimarı öğretmenlerse her gün milyonlarca genç zihni eğitiyor ve geleceği şekillendiriyor. “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, umumi bir refahın kapılarından giremez.” diyen Atatürk için öğretmenler ayrı bir değer ifade ediyordu. Anlıyoruz ki, Başöğretmenimiz; yeni Türkiye’nin modernleşmesi için öğretmenlere büyük bir önem veriyor ve onları ülkenin geleceği için kilit bir rolde görüyordu. Atatürk’ün eğitim vizyonu, öğretmenlerin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda halka cumhuriyetin evrensel değerlerini aşılayan “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesillerin karakterlerini ve düşünme yeteneğini şekillendiren rehberler oldukları

yaklaşımını da içeriyordu. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduğu halde sınıfta önüne geçmediği, büyük saygı duyduğu öğretmenlik bugün, Cumhuriyetimizin en temel taşlarından biri olarak hak ettiği değere kavuşmayı bekliyor.

Öğretmenlik mesleğine hakkını teslim etmek için; öğretmenler arasında ayrıma yol açan Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlükten kaldırılmalıdır. Öğretmen atamalarında uygulanan mülakat kaldırılmalıdır. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu çözülmelidir. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir.

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, 100 yıllık Cumhuriyetimizin tüm öğretmenlerini minnetle anıyor ve her türlü zorluğa rağmen gösterdikleri özverili çalışma için şükranlarımı sunuyorum. Geleceğin inşası için ülkemizin her köşesinde, her gün milyonlarca genç zihni aydınlatan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

Ülkemizin en ücra bölgesinde dahi çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde büyük rol oynayan, onlara vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılayarak tüm yüce değerleri benimseten öğretmenlerimiz hepimiz için son derece önemli ve kıymetlidir. Bu nedenledir ki öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimizin büyük bir fedakarlıkla yetiştirdiği okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz, daha müreffeh bir Türkiye’nin temeli, yarınlarımızın teminatı olacaktır. Bu doğrultuda, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaya, tüm imkanlarımızla öğretmenlerimizin yanındaolmaya devam edeceğiz.

Değerli öğretmenlerimiz, bu kutlu mesleği icra ederken gösterdiğiniz özveri ve fedakarlık, Denizli’mizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirme yolunda büyük katkılar sağlıyor. Eğitim alanındaki projelerimiz sizlerin yanı sıra geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize yönelik büyük bir sorumluluğun da bir yansımasıdır. Bu vesilelerle tüm öğretmenlerimiz ve öğretmen adaylarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

AHMET KUTLUHAN (PAÜ REKTÖRÜ)

Bir milletin müreffeh bir topluma dönüşmesi yolunda en çok emek sarf edenler, medeniyetin inşasında en çok söz hakkına sahip kişilerdir.

Aziz Türk milletinin, Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamlayıp Türkiye Yüzyılı’na adım attığı bugünlerde, bir önemli vazife de öğretmenlerimize aittir. Öyle ki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”  özdeyişi, tam da bu görevi anımsatmaktadır. Çünkü antiemperyalist bir tutumla bugünlere erişebilen Türk toplumu, bunun aktarımında ve sürdürülebilirliğinde, yine aynı bağımsızlık ruhu ile eğitim başta olmak üzere, her alanda devam ettirebilme kudretine ve kararlılığına sahiptir.

Eğitim ve öğretim dünyamızın vazgeçilmez kahramanları olan öğretmenlerimizin bilginin üretimi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarımı konularında, kendilerini çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde geliştirebilmesi, sadece bir toplumu ilerletmeyecek; yerli ve milli hamlelerin oluşumuna yönelik destekleri ile Türkiye Yüzyılı’nın ilerleyişine doğrudan etki edecektir. İşte bu yüzden ATATÜRK’ün “Öğretmenler!  Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır.” sözünü doğru algılamak ve uygulamaya koymak gerekir.

Öğretmen, öğrenciye sadece bilgiyi aktaran değil; hayatın anlamını, özgür düşünceyi hissettirebilen ve malzemesi insan olan bir mütefekkirdir. Öğretmen, ülkemizin her köşesinde milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş ve gücünü sevgiden alan bir sanatkârdır. Onlar, bir milletin dünya üzerindeki yerini tayin edebilen önemli bir değerdir. Unutulmamalıdır ki bugünün dünyaya yön veren başarılı bireyleri, dünün başarılı eğitimcileri ve özverili ebeveynlerinin bir eseridir.

Bu inançla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, görevleri başında şehit olmuş eğitimcilerimiz ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, emek, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Düşünebilen, üretebilen, başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır. Bir bireyin ve sonrasında toplumun oluşmasında en önemli meslek öğretmenliktir. Öğretmenler, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan fedakâr neferlerdir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmemiz ve yarınlara güvenle bakabilmemiz için öğretmenlerimiz fedakârca görevlerini yerine getirmektedir. Geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın, nitelikli bir eğitim alması ve her birinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda donanımlı olarak yetişmesi en öncelikli hedefimizdir. Pamukkale Belediyesi olarak bizler, okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için, en iyi imkânları oluşturma gayreti içindeyiz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Bu noktada da dün olduğu gibi bugünde yarında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, okullarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutsal meslek uğruna şehit olan tüm öğretmenleri rahmet ve saygıyla yâd ediyor; bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görev üzerindedirler.  Onlar geleceğin büyük Türkiye’sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Millet mekteplerinin açıldığı, rahmetle andığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu müstesna günde, başta ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum.

EMRE ÇALIŞKAN (MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ülkemizin daha ileri hedeflerine ulaşmasında ve bu hedeflerin millet hayatında yer edinmesinde öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve emeklerinin önemi büyüktür.

Mesleğine gönülden bağlanarak, öğrenme ve öğretme yolculuğunda elinden gelen tüm gayreti gösteren, öğrencilerine her alanda rehberlik yapan, onların bilimsel, kültürel, sosyal ve duygusal açılardan da çok yönlü olarak yetişmelerine katkı sağlayan bütün meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum.

Denizli’mizde birlikte eğitim süreçlerini sürdürdüğümüz sizlerin ve öğrencilerimizin daima yanınızdayız. Güçlü yarınlara dünyada söz sahibi bir ülke olarak girmemizi sağlayacak nesillerin yetişmesi, muhakkak ki büyük bir özveri ve azimle çalışan siz fedakâr öğretmenlerimizin gayretleriyle gerçekleşiyor.

Bu büyük sorumluluğun bilincinde olan siz değerli öğretmenlerimizi, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız için gösterdiğiniz üstün gayretten dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hiç duraksamayan öğrenme ve öğretme yolculuğunuzda hepinize üstün başarılar diliyorum.

Öğretmen, öğretmekle yetinmeyen bununla birlikte eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran ve işleyen, ruhlara mimarlık yapan bir zanaatkârdır.

Eğitimin, değerlerimizi ve kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak; iyi ve erdemli insanlar yetiştirmek için elimizdeki en önemli imkânlardan biri olduğunu biliyoruz.

Yarınlarımızda sizlerin güzel ülkemizin emin adımlarla sürdürdüğü yürüyüşünde öncü olmaya, özveri ile çalışmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum.

Bu duygularla Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, bütün meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Uzun yıllar boyunca öğrencilerini hassasiyetle, büyük bir fedakârlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimize de, sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

Başta “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kutsal vazifesini yerine getirirken görevi başında şehit düşen eğitimcilerimize ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.

Eğitimin dönüştürücü gücü olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularla kutluyorum.

İBRAHİM TEFENLİLİ (DSB BAŞKANI)

Çocuklarımızı yetişkin birer insan oluncaya kadar emanet  öğretmenlerimiz bilgi, birikim ve donanımları ile çocuklarımızı hayata hazırlamakta, onları pırlanta gibi parlatmaktadır. Geleceğimiz olan çocukların üzerine titreyen, onları eğiten, aydınlatan öğretmenlerimiz her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir.

Zor şartlar altında, bir çok fedakarlıkta bulunarak kutsal mesleklerini icra eden öğretmenlerimize minnettarım. Onlar geleceğimizin baş mimarıdır. Onları  daima başımızın üstünde tutacak, onlara verdiğimiz değeri sürekli koruyacağız.

Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında üstün başarılar diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı