REKLAMI GEÇ

Soma’da umutlar tükeniyor

Soma’da umutlar tükeniyor

Soma kömür madeninde yaşanan feci patlamanın 3. gününde umutlar yavaş yavaş tükeniyor. 2. Günün akşam saatlerinde ocakta yaşanan yangından dolayı durdurulan arama çalışmalarına bugün saat 16:00 itibari ile tekrardan başlaması umut ediliyordu. Ancak yangın devam ettiği için kurtarma çalışması yapılamıyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2014 Perşembe, 20:16

Felaket bölgesi Soma’da bulunan Denizlihaber ekibinden Yaşar Tok ve İlyas Coşkun, gelişmeleri an be an bildiriyor. Denizlihaber ekibinin tespitlerine göre, halen ocakta bulunan ve kesin sayıları tam olarak bilinmeyen işçilerin sağ kurtarılması umutları tükeniyor.

Yangın nedeniyle 2. Gün akşam saatlerinde durdurulan kurtarma çalışmalarına bugün saat 16:00’da yeniden başlanması planlanıyordu. Ancak yangın devam ettiği için kurtarma çalışması yapılamıyor.
Denizlihaber ekibinin konuştuğu isminin açıklanmasını istemeyen ve fotoğrafını çektirmeyen yangın söndürme çalışmalarına katılan bir işçi, “Şimdilik revire kadar olan bölümdeki yangını söndürebildik. Henüz daha yangının tahminen 3 kilometre derine uzandığını düşünüyoruz. Yangın tamamıyla söndürülmediği sürece ölen işçi arkadaşlarımızla ilgili kesin bilgiye ulaşmamız çok zor. Ancak temizlediğimiz bölgelerde mahsur kalan ve ölen arkadaşlarımız olursa onların cenazesini çıkartıyoruz” dedi.

120 BİN NÜFUSLU İLÇEDE MATEM HAVASI
Kazanın meydana geldiği Soma’da tam bir matem havası yaşanıyor. 120 bin kişinin yaşadığı ilçede maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin defin işlemleri gerçekleşti. Bölgenin dört bir yanında ağıtlar yükselirken, yardım kuruluşları bölgede sürekli çalışıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu