REKLAMI GEÇ

Koca Mektep Belediye olacak

Koca Mektep Belediye olacak

Koca Mektep olarak bilinen tarihi Denizli Lisesi binası, Denizli Belediyesi’ne devrediliyor. Belediye Meclisi’nde yapılan tartışmalı oturumda Başkan Osman Zolan’a, bir protokolle tarihi binayı ve iki parselden oluşan araziyi devralması için yetki verildi. Yeni dönemde Koca Mektep, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2013 Çarşamba, 11:14

Denizli Belediye Meclisi, dünkü oturumunda, son yıllarda kentin tartıştığı bir konuya son noktayı koydu. Üzerinde Koca Mektep olarak bilinen tarihi Denizli Lisesi binasının da bulunduğu iki parselden oluşan alanın, Denizli Belediyesi’ne devri için ilk adım atıldı.

Belediye Meclisi yapılan oylama ile Başkan Osman Zolan’a Denizli Lisesi’nin Mill Eğitim Müdürlüğü’nden devralınması için protokol yapma yetkisi verildi. Maddenin görüşüldüğü oturum tartışmalı geçti. CHP grubu ve İşçi Partili tek üye Gökhan Dikmen, tarihi binanın belediyeye dönüştürülmesine karşı çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, Denizli Belediyesi’nin devralmasıyla birlikte tarihi binanın özelliğini yitireceğini ve korunması konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi. Sancar, “Gün geçtikçe Denizli’nin tarihini yok ediyorsunuz. Taş binaların yıkılması kararının ardından şimdi de Denizli Lisesi’ni belediye yapmaya kalkışıyorsunuz. Daha neler olacak bakalım. Denizli Lisesi mevcut haliyle kalmalı ve bir eğitim kurumu olarak hizmet vermeye devam etmelidir” dedi.

İşçi Partili Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen ise, “Denizli’nin geçmişine dair ne varsa yıkıyorsunuz. Kız Meslek Lisesi binasını yıktınız, yıllardır otopark olarak kullanıyorsunuz. Taş binaların yıkımı için de karar aldırdınız. Şimdi de Denizli Lisesi’ni almak istiyorsunuz. Kentin belleğinin korunması gerektini düşünüyorum. Orası eğitim kurumu olarak kalmalıdır” diye konuştu.

Muhalefetin itirazları sonucu değiştirmedi. MHP grubunun çekimser kaldığı oylama sonucunda CHP ve İşçi partisinin ret oylarına karşılık, Ak Parti grubunun Kabul oyları ile Başkan Zolan’a yetki verildi.

Yorumlar

süleyman   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 12:11

Ben bir Ak partili olarak Koca Mektep’in Denizli Lisesi olarak kalmasını istiyorum. Herkesin bildiği, ben kendimi bildim bileli Lise olan yerin Belediye binasına dönüşmesi hoş olmaz. Bence Sayın Osman Zolan Başkan’ın bunu yapacağını hiç düşünmem.

irfan   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 09:36

zorhan bey herşeye muhalefet oldugun için anlaşılmıyorsun,burada haklısın belediye binasının şehrin ortasında ve maliyeti kadar masrafla yenilenmesinin hiçbir manası yok..koca mektep herşey olabilir belediye binasıda heryere yapılabilir…

ibrahim   -  Bağlantı 11 Aralık 2013, 19:39

O MHP li meclis üyeleri ne iş yaparlar acaba her konuda çekimser kalıp koltuk deyneği olmaya devam ediyorlar akp ye. Yarın seçimde nasıl oy isteyecekler ne diyecekler seçmene inandırıcılıklarınıda kaybediyorlar böyle, dahası insanların aklına başka şeylerde gelmiyor değil hani

20denizli   -  Bağlantı 11 Aralık 2013, 14:51

madem denizli büyükşehir oldu kendi binasını biraz şehir dışında rahat bir yere yapssa daha iyi olur yeni bina tercihimdir hemde tarihi bina zarar görmez başka niyetleri yok ise eğer amaç yıkmak ise bilemem

Bekir kar   -  Bağlantı 11 Aralık 2013, 11:29

Önce Eğitim Fakültesi, şimdi Koca Mektep, yarın Gazi Ilkokulu olmasın?
Öğretmen okulu çıkışlı sayın Belediye Başkanımızın eğitim kurumları konusunda daha duyarlı olacağını umuyorum. Denizli de Belediye binası olacak çok daha uygun yerler bulunabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı