REKLAMI GEÇ

Tavas’ta türü tehlike altında olan bir vaşak bulundu

Tavas’ta türü tehlike altında olan bir vaşak bulundu

Tavas’ın Sarıabat Mahallesi’nde vatandaşlar türü tehlike altında olan yaralı bir vaşak buldu. Vaşak, Doğal Yaşam Parkı’nda yapılan ilk tedavisinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2019 Salı, 13:07

Tavas’ta vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan vaşak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’da tedavi edildi.

Veteriner Hekimi tarafından yapılan kontrolünde arka bacaklarının tutmadığı belirlenen vaşak koruma altına alınarak ilk müdahalesi yapıldı. Anadolu’da ender görülen bir tür olan ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan vaşak ilk tedavisinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne sevk edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı ile zaman zaman vahşi doğaya da şefkat elinin uzatıldığına dikkati çekerek, “Yüce Mevla’mın yarattığı tüm canlıların bize emanet olduğu bilinciyle hizmet vermeye devam ediyoruz. İnşallah yaralı vaşak kısa zamanda sağlığına kavuşup yeniden vahşi doğaya döner” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Mevzi Sağanak Yağışlı
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 15 28Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Gökgürültülü Sağanak Yağışlı