REKLAMI GEÇ

Robotik kodlama sınavında ikinci oturum

Robotik kodlama sınavında ikinci oturum

Merkezefendi Belediyesi tarafından kurulan Robotik Kodlama Akademisi’ne giriş sınavının ikinci oturumu yapıldı. Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen sınava 425 öğrenci katıldı. Sınav sonuçları yarın, Merkezefendi Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yayınlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2019 Perşembe, 16:49

Merkezefendi Belediyesi’nin Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’na kurduğu Robotik Kodlama Akademisi’ne giriş sınavının ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’ndeki sınava, 4 bin 600 öğrenci arasında en başarılı olan 425 öğrenci katıldı. 25 sorudan oluşan sınavda en iyi sonucu alan 20 öğrenci Robotik Kodlama Akademisi’ni kazanacak. Sınav sonuçları, 14 Haziran Cuma günü, Merkezefendi Belediyesi’nin resmi internet sitesi http://www.merkezefendi.bel.tr/ ‘den yayınlanacak.

Geleceğe yön verecek olan öğrencilere başarılar dileyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman arkasındayız. Merkezefendi Belediyesi olarak öğrencilerimiz ve gençlerimiz için bu dönemde çok önemli projelere imza atacağız. Robotik Kodlama Akademisi’ni kazanacak olan 20 öğrencimize şimdiden başarılar diliyorum. Geleceğin bilim insanları Merkezefendi ’de yetişecek” dedi.

VESTEL ŞİRKETLER GRUBU’NDA STAJ İMKÂNI
Robotik Kodlama Akademisi’ni kazanan öğrencilere, Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’nda haftada 16 saat eğitim verilecek. Öğrenciler kod yazma, algoritma, 3D çizim ve görüntü işleme, mobil uygulama oluşturma, robotik ve elektronik uygulamalarını görecekler. Robotik Kodlama Akademisi’ndeki öğrenciler, ilk yılki eğitimlerinden sonra her yıl yaz aylarında Vestel Şirketler Grubu’nda AR-GE bölümünde staj yapacak. Ayrıca Merkezefendi Belediyesi tarafından öğrencilere burs verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 35Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Az Bulutlu