REKLAMI GEÇ

ÇANAKKALE TIR’I PAMUKKALE’DE

ÇANAKKALE TIR’I PAMUKKALE’DE

Pamukkale Belediyesi, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği ‘Çanakkale Gezici Müzesi TIR’ını Pamukkale İlçe sakinleriyle buluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2015 Pazartesi, 12:51

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Sponsorluğuyla ülkenin çeşitli yerlerinde sürdürdüğü gezi programının son durağı Pamukkale İlçesi oldu. Pamukkale Belediyesi de, ilçedeki 9 farklı noktadaki gezisinin masraflarını karşıladı.

Karahayıt Mahallesi’ndeki gerçekleşen sergi açılışına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı. Mahalle sakinleri sergiye yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gürlesin, müzeyi gezerek o dönemde savaşta kullanılan malzemeleri inceledi. Müzede yetkililerden bilgi alan Başkan Gürlesin, müzenin önemine işaret etti.

SERGİ 5 KASIM’A KADAR AÇIK KALACAK
Müzenin Pamukkale İlçesi içerisindeki 9 farklı noktada 5 Kasım’a kadar açık kalacağını kaydeden Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak Çanakkale’nin 100. Yılı 1915-2015 yılında Pamukkale İlçemizin 9 farklı noktasında Çanakkale Gezici TIR’ını ilk defa Karahayıt Mahallesi’nden başlayarak ilçemizle buluşturmak istedik. ‘Çanakkale Geçilmez’in yaşatılması gerekiyor. Orada ne zor şartlar altında savaşılarak bu noktaya gelindiğini bu zaferin ne şartlar altında kazanıldığını bilinmesi gerekiyor. Özellikle büyüklerimizin, neredeyse her vatandaşlarımızın bir yakını vardır Çanakkale Savaşı’na katılmış ve canları pahasına savaşarak bugünlere gelinmesinde katkısı olmuş. Ama bunla beraber gençlere bunun anlatılması gerekiyor. Yeni neslimiz maalesef bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale Savaşı’nın ne imkansızlıklarla kazanıldığını yeterince bilmiyor olabilir. Pamukkale Belediyesi olarak bu hizmeti sunmak için böyle bir çalışma yaptık” dedi.

canakkale_tir_pamukkale_ic

Müze yetkilileri Başkan Gürlesin’e ‘Çanakkale Gazileri’ adlı kitabı hediye etti.

ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZE TIR’I PROGRAMI
Pamukkale Belediyesi’nin desteğiyle Çanakkale Gezici Müze TIR’ı ilçede 9 farklı noktada olacak. TIR, 26 Ekim’de İncilipınar Parkı’nda, 27-28 Ekim tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nde, 28 Ekim’de Anafartalar Kapalı Pazaryeri yanında, 30 Ekim’de Aktepe Mahallesi AK Vadi Parkı’nda, 31 Ekim’de Deliktaş Mahallesi Eski Cuma Pazarı’nda, 2-3 Kasım’da Pamukkale Belediyesi YSE Kavşağı’nda, 4 Kasım’da Cumhuriyet Mahallesi Osman Aydın İlkokulu yanında ve son olarak 5 Kasım’da Kervansaray Mahallesi Pazaryeri’nde olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13 27Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 33Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu