REKLAMI GEÇ

Çanakkale TIR’ına 30 bin ziyaretçi

Çanakkale TIR’ına 30 bin ziyaretçi

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği ‘Çanakkale Gezici Müzesi TIR’ını 30 bin dolayında kişi gezdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2015 Çarşamba, 12:28

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’nin duraklarından birisi de Pamukkale ilçesi oldu. Pamukkale Belediyesi, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği ‘Çanakkale Gezici Müzesi TIR’ını 11 günde 9 ayrı noktada vatandaşlarla buluşturdu.

Pamukkale ilçesindeki turuna Karahayıt Mahallesi’nden başlayan Çanakkale TIR’ı, İncilipınar Parkı, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü, Anafartalar Mahallesi, Aktepe Mahallesi AK Vadi Parkı, Deliktaş Mahallesi Eski Cuma Pazarı, Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Osman Aydın İlkokulu yanı ve Kervansaray Mahallesi Pazaryeri’nde kapılarını vatandaşlara açtı. 7’den 70’e 30 bin vatandaş Çanakkale TIR’ını gezerek bir destanın nasıl ve hangi şartlarda yazıldığına bir kez daha şahit oldu.

ÇANAKKALE RUHU ÇOK ÖNEMLİ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türk tarihine destan olarak yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, Çanakkale ruhunu ve bitmeyen coşkusunu Gezici Müze ile ilçe halkına yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Gürlesin, şunları kaydetti:

“Gençlerimize Çanakkale destanın anlatılması gerekiyor. Yeni neslimiz bir devrin kapanıp, bir devrin başladığı Çanakkale Savaşı’nın ne imkansızlıklarla kazanıldığını yeterince bilmiyor olabilir. Pamukkale Belediyesi olarak bu hizmeti sunmak için böyle bir çalışma yaptık. 30 bin vatandaşımız Çanakkale TIR’ını gezerek Çanakkale ruhunu ve coşkusunu bir kez daha yaşadı. Vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkı koyabildiysek ne mutlu bizlere. Bu ülkemizin ne zor şartlar altında kurulduğunu, yokların içinde savaşın kazanıldığını yeni nesillere çok iyi anlatmalıyız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13 27Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 33Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu