REKLAMI GEÇ

Çocuk Günü’nde sinemayla tanıştılar

Çocuk Günü’nde sinemayla tanıştılar

Pamukkale Belediyesi, Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında minikleri sinemayla tanıştırdı. Pamukkale Belediyesi’nce okula yeni başlayacak çocuklara yönelik ücretsiz olarak uygulanan Metropolitan Testi’nden yararlanan minikler, ilk sinema deneyimlerini Pamukkale Belediyesi’nin desteğiyle yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2019 Perşembe, 15:50

Eğitim hayatına başlama yaşına gelmiş 5-13 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni ücretsiz olarak uygulayan Pamukkale Belediyesi, bu proje kapsamında ücretsiz testten yararlanan çocukları Dünya Çocuk Haftası’nda sinemayla tanıştırdı.

Pamukkale Belediyesi Aile Destek Birimi’nce düzenlenen etkinlikten, ailelerin iş hayatının yoğunluğundan ya da maddi yetersizlikten dolayı hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş farklı yaş gruplarındaki çocuklar yararlandı.

Pamukkale Belediyesi Aile Destek Birimi’nde görevli Uzman Psikolog Ayşegül Tefenlili ve Sosyal Çalışmacı Yeliz Eslem Eyüboğlu, çocukların bilişsel olarak hazır olsalar da her zaman sosyal olarak desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Ağustos Ayı’nda başlatılan ücretsiz Metropolitan Testi’yle ilgili, belediyeye birçok başvuru olduğunu ve çocuklarla bire bir testleri uyguladıklarını belirten Psikolog Ayşegül Tefenlili, “5-13 yaş arası çocuklarımızın okula hazır olup olmadıklarını bu test sayesinde daha doğru bir şekilde ifade edebildik. İlçe sınırlarımız içerisinde yaşayan testi uygulatmak isteyen çocuklarımıza bire bir Metropolitan testini uyguladık. Test sonuçları doğrultusunda ailelerimize destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bunların dışında Pamukkale Belediyesi Aile Destek Birimi olarak, ilçe sınırlarımız içerisinde yaşayan çocuklara her türlü psikolojik desteği sağlıyoruz. Aile içi iletişim, çocukların okullarıyla ilgili problemler, ailelere çocuklarla alakalı bilinçlendirici eğitimlerde yapıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
1 Mayıs 2024 Çarşamba 14 29Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 14 28Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 13 28Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Gökgürültülü Sağanak Yağışlı