REKLAMI GEÇ

İYİ Parti Gürlesin hakkında suç duyurusunda bulunacak

İYİ Parti Gürlesin hakkında suç duyurusunda bulunacak

Pamukkale Belediyesi’nin eski başkanı Hüseyin Gürlesin’in Aktepe ve Bağbaşı Kültür Merkezleri yapımını verdiği firmaya hak etmeden bol bol ödeme yapmasının yankıları sürüyor. Mevcut Başkan Avni Örki, ödenen paraların iadesi için icra takibi başlatırken, İYİ Parti Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Çizmecioğlu da konuyu yargıya taşımak için hazırlık yapıyor. Çizmecioğlu, Gürlesin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2019 Pazartesi, 17:17

Pamukkale Belediyesi’nin eski başkanı Hüseyin Gürlesin, büyük maliyeti ve çevreye etkileri ile tartışılan Seyir Tepesi enkazıyla gündemdeki yerini korurken, geçtiğimiz haftaya görevdeyken başlattığı Aktepe ve Bağbaşı Kültür Merkezleri inşaatının ihalesini verdiği firmaya hak etmeden yaptığı ödemeler ile ön plana çıktı.

MECLİS TOPLANTISINDA ORTAYA ÇIKMIŞTI
Konu, Pamukkale Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Başkanı Avni Örki’nin yaptığı kısa bilgilendirme ile ortaya çıkmıştı. Örki’nin, ihale verilen bir firmayı icraya verdiklerini açıklamasının ardından, Gürlesin’in Aktepe ve Bağbaşı Kültür Merkezleri’nin ihalesini alan ve yapımına başlayan, ancak tamamlamayan firmaya bol bol ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı.

İYİ PARTİ’DEN CİDDİ ADIM
İddiaların ardından konunun takipçisi olan İYİ Parti Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Çizmecioğlu, konunun yalnızca meclis toplantısında konuşulanlarla sınırlı kalmayacağını belirtti ve Gürlesin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Firmaya hak etmedikleri halde yapılan ödemenin ciddi boyutlarda olduğunu belirten Çizmecioğlu, “Pamukkale Belediyesi’nin eski başkanı Hüseyin Gürlesin, iki ihale alan firmaya hak etmediği halde yüklü ödemeler yapmış. Bu Pamukkale halkının parasıdır, yetimin hakkıdır. Bu tam anlamıyla görevi kötüye kullanmadır” dedi.

Konuya ilişkin çalışmasını sürdürdüğünü, bu hafta içinde bazı görüşmeler yapacağını ve dosyanın hazırlığını tamamlayacağını belirten Çizmecioğlu, “Önümüzdeki hafta Hüseyin Gürlesin hakkında savcılığa görevi kötüye kullandığı, hak etmeyen firmaya yüklü ödeme yaptığı için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu