REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye günü birlik yaşam alanı

Pamukkale’ye günü birlik yaşam alanı

Denizli’nin dünyaya açılan penceresi Pamukkale’de yeni bir düzenleme çalışması gündemde. Kültür ve Turizm Bakanlığı arazi devrini kabul eder, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu projeye onay verirse, beyaz cennette “Yaşam Alanı” oluşturulacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2015 Cuma, 08:30

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale’de uygulamayı planladıkları projeyle ilgili Belediye Meclisi üyelerine bilgi verdi. Geçmiş yıllarda “müze alanı” olarak tahsis edilen Güney Kapısı yakınlarındaki araziyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan almak için girişimler başlattıklarını açıklayan Gürlesin, diğer taraftan da Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile uygulanacak proje konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi.

NELER OLACAK?
Müze yapımı için kent merkezinde yerin hazır olduğunu kaydeden Gürlesin, “Bizim talip olduğumuz yer kıraç bir alan. Burada kamelyalardan seyir balkonlarına, otoparktan tuvaletlere birçok ihtiyacın karşılanacağı tesisler olacak. Uygulamayı düşündüğümüz projeyi de ‘günübirlik yaşam alanı’ olarak isimlendirdik. Pamukkale’nin yapısına uygun olarak yapılacak düzenlemede tarihi dokuyu burada yansıtacağız” dedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜMLENECEK
Pamukkale’de ciddi bir otopark sorunu yaşandığına işaret eden Gürlesin, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebimize olumlu cevap vereceğini düşünüyoruz. 120 bin metrekare alanın Pamukkale Belediyesi’ne tahsisi ile burada otopark yapılarak problem çözülecek. Domuz Çukuru olarak anılan bölgede de çalışmalar planlıyoruz. Tüm bunlar tamamlandığında, Pamukkale’nin değerine değer katılmış olacak” dedi.

BEYAZ İLE YEŞİL BULUŞACAK
Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüşmeler sürerken, peyzaj projesi hazırlanmasına başlandığını kaydeden Gürlesin, İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmayla çalıştıklarını, hedeflerinin Pamukkale’de yeşil ile beyazı buluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar

hasan ertuğ   -  Bağlantı 8 Mayıs 2015, 10:28

yaşam alanı değil alışveriş merkezidir o. yaşam alanı olsa yapmazlardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 14 30Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu