REKLAMI GEÇ

Ege’nin ilk özel lojistik merkezi hizmete girdi

Ege’nin ilk özel lojistik merkezi hizmete girdi

Denizlili sanayicinin; gider kalemlerinin en başında yer alan “yük taşımacılığı” masraflarını kısmak için yıllardır verdiği mücadele; “yani demiryolu konteynır taşımacılığı mücadelesi” Sarayköy’e yapılan büyük bir özel sektör yatırımı ile önemli ölçüde sona erdi. Projeyle Denizli İzmir limanına daha kısa sürede ulaşacak. Sanayici malını böylece en kısa yoldan ve en ucuza limanla buluşturabilecek.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2012 Cumartesi, 16:55

Denizlili işadamı ve sanayicinin demiryolu taşımacılığı rüyası sonunda gerçek oldu. Kaklık’ta yapımı süren Lojistik Merkezi’nden sonra Ege bölgesinin ilk özel sektör lojistik merkezi Sarayköy’de Günaydın Group tarafından kuruldu ve faaliyete başladı. Merkez düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Tugay Komutayı Metin Keşap Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sarayköy’de faaliyete geçen lojistik merkez sayesinde Denizlili sanayici Sarayköy’de yüklenen trenle İzmir Limanı’na kolayca ulaşabilecek. Günaydın Group ile TCDD arasında imzalanan protokol ile Sarayköy’de geniş bir alanda kurulan lojistik merkezinde limana gidecek konteynırlar depolanarak her gün ihracat treni ile 6 saatte İzmir limanına ulaşıyor. Bu merkezden İzmir limanına ayda 1200 konteynır mal taşınması hedefleniyor.

Denizli’de özellikte tekstil, bakır kablo, mermer üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği lojistik merkez tam kapasite ile çalışmaya başladı. Ege Bölgesi’nin önde gelen nakliye şirketlerinden olan Günaydın Group Sarayköy lojistik merkezi ile kara taşımacılığını yanı sıra Demiryolu taşımacılığına da başlamış oldu. Lojistik merkez ile hem ithalat hem de ihracat yapan şirketlerin maliyetlerinin düşürülerek iş hacimlerinin artmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Günaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Günaydın “Sarayköy lojistik merkezi ile firmalar tek elden daha ucuza ve güvenli bir şekilde mallarını limana ulaştırabilir ve limandan alarak Denizli’ye getirebilir” dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’ye yapılan bu yatırımla sanayicinin gider kalemlerinde azalmalar meydana gelebileceğini böyle daha rekabetçi bir ortam sağlanacağını vurguladı.

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise lojistik merkezinin Denizli için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “Denizli’yi limana ulaştıran bir proje. Sanayici malını böylece en kısa yoldan ve en ucuza limanla buluşturabilecek” dedi.

Vali Abdülkadir Demir, Kaklık’ta yapımı devam eden lojistik merkezle birlikte Ege bölgesinde ilk kez özel bir şirket tarafından kurulan lojistik merkez ile 3 milyar dolarlık ihracatı bulunan Denizli’nin Dünyaya acılan kapısı İzmir limanı güvenle daha rahat ulaşmasının sağlandığını dile getirdi. Rekabet gücünün artacağını vurgulayan Vali Demir firma temsilcilerine böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür etti.  Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Demir ve törene katılanlar tarafından kesilerek lojistik merkez  hizmete sokuldu.

Ege Bölgesi’nin ilk özel lojistik merkezi

Lojistik merkez  1 yıl süren proje çalışmasının ardından tamamlanarak faaliyete geçti. Şu ana kadar Sarayköy lojistik merkezi ile firmalar tek elden daha ucuza ve güvenli bir şekilde mallarını limana ulaştırabilecek ve limandan alarak Denizli’ye getirebilecek.

Özel konteyner limanı nasıl çalışıyor?

Lojistik Merkezdeki işleyiş hakkında da bilgi veren Günaydın Group Proje ve Satış Pazarlama Müdürü Şahap Şaşmaz, “TIR‘larla getirilen konteynırlar güvenlik onayının ardından merkeze alınıyor. Burada bıçaksız ve halatsız bir şekilde son sistem araçlarda konteynırlar güvenle TIR’lardan alınarak depolama sahasında konuluyor. Yine aynı şekilde güvenle trene yükleniyor. Yüklenen tren altı saatte İzmir limanına ulaşarak yine son sistem araçlarla gemilere yükleniyor” şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı