REKLAMI GEÇ

Öğrenci güvenliği için ilginç önlem

Öğrenci güvenliği için ilginç önlem

Sarayköy Kaymakamlığı, ilçedeki eğitim kurumlarının etrafında, okulla ilgisi olmayan kişilerin dolaşmasını yasakladı. Yasağa uymayanlara 120 YTL idari para cezası kesilecek.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Sarayköy’de son yıllarda okul çevrelerinde yaşanan olumsuz olayların artması sonucu, Sarayköy Kaymakamlığı, okulların çevresinde okulla ilgisi olmayan kişilerin dolaşmasını yasakladı. Bundan sonra ilçe içerisinde bulunan okulların etrafında dolaşanlara ve okulla ilgisi olmayan vatandaşlara para cezası kesilecek. Alınan karar gereği, okulların çevresinde dolaşan ve okulla ilgisi olmayan kişilere, 120 YTL idari para cezası kesilecek.

Karar, Sarayköy Kaymakamlığı’nda yapılan güvenlik toplantısında alındı. Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa aldığı karar hakkında bilgi veren Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, “İlçemiz mülki sınırları içersinde meydana gelen asayiş olaylarının analizi sonucunda, özellikle okul çıkışlarında öğrenci ve öğrenci olmayan kişiler arasında sürekli huzursuzlukların olduğu, bu olayların ilçemizin huzurunu bozucu şekillerde ortaya çıktığı belirlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı da konuyla ilgili yazılarında bu durumu teyit ediyor. Bu nedenle 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32’nci maddesinin (Ç) fıkrası gereğince; ilçe mülki sınırları içersinde bulunan kamu ve özele ait eğitim kurumlarının önünde, bahçesinde, tüm eklenti ve binalarında kurumla ilgisi olmayan, öğrenci velisi olmayan kişilerin bulunmasına, ilçemizin huzur ve güvenliği için yasaklanmasına karar verildi. Bu karara aykırı davranan kişilere 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesinin (1) nci fıkrası gereğince idari para cezası uygulanacak” dedi.

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 9 Şubat 2023, 20:33

Saygıdeğer Sarayköy Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın öğrencilerin huzuru ve güvenliğine yönelik aldıkları cezai tedbirlerin. olumlu sonuçlar doğuracağı aşikardır. Öğrenci velilerine mutluluk ve güven verecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı