REKLAMI GEÇ

AKYOL FESTİVALE DAVET ETTİ

AKYOL FESTİVALE DAVET ETTİ

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, bu yıl 21.’si düzenlenecek olan Geleneksel Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’ne tüm Denizlilileri davet etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2015 Çarşamba, 13:28

1994 yılından bu yana devam eden ve geleneksel hale gelen Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin bu yıl 21.’si düzenleniyor. Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol festival hakkında bilgi verdi.

Festivalde Tavas’ın turizmi, tarımı, tekstili ve ticaretinin de tanıtılacağını belirten Başkan Akyol, “Bu hafta sonunda 21. Geleneksel Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivalimizi gerçekleştireceğiz. Geçmişinde Osmanlı saraylarına girmiş, başta TROY filmi olmak üzere birçok Hoolwood filminde ve Türk sinemasında kullanılan Kızılcabölük tekstil ürünlerimizin geçmişteki bu referansları gelecekte Tavas’ımızı daha farklı yerlerde görmemizi sağlayacak” dedi.

Tavas’ta Denizli’nin diğer ilçelerine göre müze sayısındaki fazlalığın sanatla iç içe olduğunu gösterdiğini belirten Akyol, “Bildiğiniz gibi Herakleai-salbake antik kenti kazı çalışmalarımız devam etmekte. Bölgemiz geçmişte olduğu gibi tekstilin merkezi olmayı sürdürecektir. Bölgemizin tanıtımı ve pazarlanması konusunda belediye olarak çalışmalarımız sürüyor. Festivalimiz bizim için bu bağlamda önem arz etmektedir. Tüm Denizlileri festivalimize davet ediyorum” diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI
Festival, 12 Haziran Cuma günü Festival Komitesinin Çarşı Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayacak. Ardından Müze Kültür Evi açılışı gerçekleştirilecek. Cuma akşamı ise Hakan Eyiden konseri olacak.

13 Haziran Cumartesi günü ise festival programında La Turca ve Sabahattin Gülümser konseri yer alıyor. Festivalin son günü olan 14 Haziran’da ise Çamlık Mesireliği’nde Keşkek İkramı olacak. Akşam saatlerinde ise Pamukkale Üniversitesi Tasarım Bölümünün defilesinin ardından Hasan Yılmaz konseri ile festival sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 24Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 7 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 5 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 4 19Parçalı Bulutlu