REKLAMI GEÇ

5 bin dekar alan sulamaya açıldı

5 bin dekar alan sulamaya açıldı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, toplulaştırma çalışmaları tamamlanan Tavas’ta 5 bin dekar alanın sulamaya açıldığını belirtti. Kutlu, Tavas’ta 9 bin dekar alanda da çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2013 Pazartesi, 10:51

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Tavas’ta devam eden toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri kapsamındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Tavas Ziraat Odası Başkanı Hurşen Söylemez ve Sulama Birliği Başkanı Kemal Büyükelyas’nda hazır bulunduğu inceleme gezisinde, İl Müdürü Sezgin Kutlu, toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri hakkında bilgi verdi.

ÖDENEK YETERSİZ
İl Müdürü Kutlu’ya çalışmaları hakkında bilgi veren denetim mühendisleri, ödenek yetersizliğinden şikayetçi oldular. İlk olarak Tavas Ovası 1. kısım AT ve TİGH sahalarında projenin son durumu hakkında yapı denetim mühendisleri, yapılan değerlendirmede proje çalışmalarında sona gelindiği fakat ödenek yetersizliğinden bazı yapıların tamamlanmadığı dile getirildi. Proje mühendisleri ve müteahhit firma tarafından ödenek geldiği takdirde işlerin tamamlanacağını belirttiler.

14 BİN DEKAR ALAN SULAMAYA AÇILACAK
Tavas Merkez ve Kızılcabölük’te sulama projesi sahalarında yapılan incelemede, Kızılcabölük’te 5 bin dekar alanda sulama sisteminin devreye girdiği, çalışmaların tamamlanmasıyla Tavas merkez 9 bin dekar alanın daha sulamaya açılacağı belirtildi.

Tavas’ta toplam 14 bin dekar alanın sulamaya açılacağını belirten İl Müdürü Kutlu, Tavas Ovası 2. kısım AT ve TİGH sahalarında da incelemelerde bulundu.

Toplulaştırma ve sulama tesisi yapılan alanlarda yaşanan sorunların en kısa zamanda tamamlanması için yoğun çaba içerisinde olduklarını belirten Kutlu,“Tavas Ovası ilimizin en büyük ve verimli ovalarından biridir. Bu nedenle toplulaştırma işlemlerinin bir an önce bitirilmesi ve tam anlamıyla tarımsal üretime başlaması öncelikli hedeflerimizdendir” dedi .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 8 22Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 30Parçalı Bulutlu