REKLAMI GEÇ

Tütün üreticileri fiyattan memnun değil

Tütün üreticileri fiyattan memnun değil

Denizli’nin Tavas bölgesinde tütün alımı devam ediyor. Geçtiğimiz yıla göre tütün fiyatlarının oldukça düşük tutulduğunu, bir yıllık umutlarının sona erdiğini belirten üreticiler fiyatlardan memnun değil.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2014 Pazar, 14:28

Tütün alım fiyatlarının 7 lira 50 kuruşa düştüğünü belirten Tavaslı üreticiler, “Zaten maliyeti 10 lirayı aştı, biz 7 liraya tütün satıyoruz. Ne anladık bu işten” diyerek sitem ederken alıcı firma yetkilileri ise kalitenin düşüklüğünden ve üretimin fazla olmasından dert yandı.

Kızılcabölük’teki alımlar esnasında üreticilerle sohbet eden Kızılcabölük Belediye başkanı Abdülkadir Uslu, “ Ne zaman doğru bir tarım politikası oluşturulursa bu tür sorunlar en aza inecektir. Hem tarım üretimlerinin bölgelere göre planlanması, hem pazar planlamasının yapılması neticesinde üretici de ürün kalite kriterlerine dikkat ederek üretmeye başlayacaktır” dedi.

Bilinçli üretim için eğitim programlarının uygulanması ve çiftçinin bu eğitimlere katılımının sağlanması ile sorunun bir ayağının tamamlanacağını ifade eden Başkan Uslu, “Resmi kurumların yanında, bizlere de görev düşüyor. Bizim Kızılcabölük belediyesi olarak bu yönde çalışmalarımız oldu. Örneğin alternatif ürünler projelerimiz; Maydanoz, glayör çiçeği ve Kızıl biber projelerimiz bu konuda uygulanmaya başlamış projelerimizdir. Bu çalışmalarımız da devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 8 22Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 30Parçalı Bulutlu