REKLAMI GEÇ

Eski asfalttan yol yapıyor

Eski asfalttan yol yapıyor

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Belde Belediyesi, yeni asfalt çalışması için kazdığı asfaltları da belde dışında kalan nüfus yoğunluğu olmayan bölgelerdeki yollarda kullanıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2013 Çarşamba, 14:13

Kızıcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Nasrettin Hoca’nın izinden gidiyor. Nasrettin Hoca’nın ‘Eski ayları kırpıp kırpıp yıldız yapıyorlar’ sözünden yola çıkan Belediye Başkanı Uslu, eski asfaltları kırpıp kırpıp yol yapıyor.

Çaresizlikten böyle bir çalışma yaptıklarını ileri süren Başkan Aksu, ‘Eski asfaltları parçalayıp parçalayıp yolları kaplıyoruz” dedi.

İmkânsızlıklardan yakınmanın çözüm getirmediğini çaresizliği kazanca dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Uslu,“Yeni asfaltlama çalışması yapmak için kazınan asfaltları ve kilit parke taşı yaptığımız alanlardaki bozulmuş asfalt yolların asfaltlarını kazıyıp belde dışında kalan yaşam yoğunluğu az olan bölgelerde kullanıyoruz. Asfalt parçalarını, ezip parçalıyoruz ve asfalt kırıntılarını yola sererek silindirliyoruz. Tabi ki yeni asfalt gibi olmuyor ama en azından o yolları kullanan vatandaşlarımızı kışın çamurdan, yazın tozdan korumuş oluyoruz” diye konuştu.

Uslu, parçalanmış asfaltları kullanarak 700 metrelik bir yol çalışması yapıldığını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 9 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 9 23Parçalı Bulutlu