REKLAMI GEÇ

Üç gün üç gece festival

Üç gün üç gece festival

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Belediyesi, Kızılcabölük Kültür Sanat Tekstil ve Moda Festivali’nin 19.sunu düzenledi. Üç gün süren festivalde, Kızılcabölük Beldesi,Özay Gönlüm Ses Yarışması, Bir tabak-iki kaşık keşkek şöleni ve sevilen sanatçıların konserleriyle şenlendi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2013 Çarşamba, 10:45

Kızılcabölük Kültür Sanat Tekstil ve Moda Festivali’nin 19.su gerçekleştirildi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’nun Atatürk ve Kızılcabölüklü Şehitler Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan festival, üç gün devam etti.

denizli-kizilcaboluk-festival (1)

Festival açılışında CHP il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, MHP il başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, Nikfer Belediye başkanı Ali Yarangünü, Kıralan belediye başkanı Bayram Gümüş, Kızılca belediye başkanı Ramazan Beket, Ulukent Belediye Başkanı Mehmet Neşiray, Çağırgan belediye başkanı Muslu Soyuçok, Kızılcabölüklüler Vakfı başkanı Abdurahman Aykutlu, GEKİAD başkanı Hamdi Yılmazlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FESTİVALDE HÜZÜN DE VARDI
Denizli’nin büyükşehir olması ile kapanacak belde belediyeleri arasında bulunan Kızılcabölük Beldesi, son kez festival düzenliyor olması belde halkına hüzünlendirdi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Festivaller, şölenler bizim kültürümüzde hoşgörüyü geliştirir, dostlukları pekiştirir.”dedi. Festivallerin bir olmanın, birlikte olmanın en güzel göstergesi olduğunu anlatan Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Bana soruyorsunuz belediyemiz kapanınca bu son festivalimiz mi olacak diye. Hiç merak etmeyin daha nice 19 yıllar bu festival devam edecektir. Belediye önderliğinde devam eden bu festivallerimizin sona ermesine müsaade etmeyeceğiz, bundan öncekileri nasıl yaptıysak bundan sonrakileri de hep beraber yapmaya devam edeceğiz. Belediyemiz olmazsa, kızılcabölüklüler Vakfımız var, GEKİAD’ımız var” diyerek belde halkına teselli verdi.

SES YARIŞMASI DÜZENLENDİ
VJ Bülent, Kadir Enyüce, Hurşit Türkay, Yasmin, Osman Gönlüm ve Denizlili sanatçı AYBA’nın konser verdiği festivalde Özay Gönlüm Ses Yarışması da düzenlendi. Yarışmada Özay Gönlüm’ün türkülerini seslendiren yarışmacılar arasında, Hüseyin Emre birinci, Ümmühan Bersan Ozgan ikinci, Selin Yel ise üçüncü oldu.
Kızılcabölüklüler Vakfı, yarışmada birinci olan Hüseyin Emre’ye denizli-kizilcaboluk-festival (3)Gramofon, ikinci Ümmühan Bersan Ozgan’a Keman, 3. Selin Yel’e ise bağlama hediye ederek ödüllendirildi.

EN GÜZEL DOKUYANA ALTIN
Festivalde, En Güzel Kızılcabölük El Dokuması Yarışması da düzenlendi. 22 dokuma ürününün yarıştığı yarışma sonunda, 1.Mihriban Öztekin, 2. Yıldız Yanık olurken Ümran Karaisli’nin dokuması üçüncü oldu.
Kızılcabölük belediye başkanı Adülkadir Uslu, el dokuma yarışmasında dereceye giren ustalara altın hediye etti.

101 KAZAN KEŞKEK DAĞITILDI
Kızılcabölük Kültür Sanat Tekstil ve Moda Festivali’nin gelenekselleşen “Bir tabak-iki kaşık keşkek şöleni”nde 101 kazan keşkek dağıtıldı. Kızılcabölük Belediyesi’nin 101. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle 101 kazan keşkek hazırlandığı etkinliğe 8 bin kişi katıldı.

denizli-kizilcaboluk-festival (2)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 8 22Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 30Parçalı Bulutlu