REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük tuvalleri süsleyecek

Kızılcabölük tuvalleri süsleyecek

Denizli’nin Kızılcabölük beldesinin tarihi, doğa ve kültürel değerleri tuvalleri süsleyecek. Kızılcabölük belediyesinin “Tarihten Tuvale; Kızılcabölük” projesi hayata geçiyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2013 Cumartesi, 11:20

Kızılcabölük Belediyesi, tarihi, doğa, kültürel ve sanat değerlerini ölümsüzleştirmek, gelecek kuşaklara aktarmak için ‘Tarihten Tuvale: Kızılcabölük” projesi ilk destek ressam Tarım Tuksal’dan geldi.

Projeye destek veren sanatçıların yağlı boya tabloların” Kızılcabölük Belediyesi Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi”nde asürekli sergileneceğini belirten Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük’ün birçok Doğal, Kültürel, Sanatsal ve Tarihi değerlere sahip olduğunu anlattı.

Uslu, “Kızılcabölük; Doğanın, Tarihin, Kültür ve Sanatın Tekstil ile buluştuğu bir noktadadır.” diyen Abdülkadir Uslu; “Kızılcabölük’ü bir kültür ve turizm beldesi haline getirmeye çalışıyoruz. Sahip olduğumuz, başka yerlerde örneklerine az rastlanır bir çok değerimiz var. Bu değerleri korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için gayret sarf ediyoruz. “Tarihten Tuvale; Kızılcabölük” projemizin temelinde de bu yatıyor. Kızılcabölük ile özdeşmiş değerlerimizin şimdiki hallerini fırçalarla, sanatçı bakışıyla ölümsüzleştirmek istedik”dedi.

Başkan Uslu; “Bizden biri olarak kabul ettiğimiz fahri hemşerimiz ressam Tarık Tuksal kardeşimiz malzemeleri temin ettiğimizde bu projeye karşılıksız katkı vereceğini belirtti. Güzel çalışmalar ortaya çıktı. Kendisine teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan yağlı boya tabloları Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi kaydına geçirerek, ‘Tarihten Tuvale; Kızılcabölük Sürekli Sergi’ olarak sergilenecek” diye konuştu.
denizli-kizilcaboluk-ic

Projeye destek veren Ressam Tarık Tuksal; “Kızılcabölük’te bağ ve bahçelerim var. Gelip gittikçe Kızılcabölük’e karşı farklı bir duygu oluştu bende. Kızılcabölük belediye başkanım Abdülkadir Uslu bey böyle bir projeden bahsedince karşılıksız katkı vermek istedim. Bu projenin ürünü olan 3 tabloyu tamamlayıp teslim ettim. Proje doğrultusunda yeni resim çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 8 22Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 30Parçalı Bulutlu