REKLAMI GEÇ

Deli Çay tehdit ediyordu

Deli Çay tehdit ediyordu

Su baskını riski taşıyan Denizli’nin Tavas İlçesi’ne Bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde Deli Çay yatağına kurulan Esentepe Mahallesi, yapılan dere ıslah çalışması ile rahat bir nefes aldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 10:15

Tavas’ın Kızılcabölük belediyesi, Esentepe mahallesi içinden geçen ve mahalle için risk oluşturan Deli Çay yatağında başlattığı ıslah çalışmasını tamamladı.

Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu, yılda 15-20 gün yoğun bir şekilde akan çayın, imar alanından ilerleyerek Kuruçay’a ulaşmasının her an problem oluşturabileceğini belirtti.
Uslu, “Kızılcabölük’te 18.inci madde uygulamaları esnasında doğal çay yatağının oluşturacağı risk dikkate alınmadan buraları imara açılmış. Çay yatağı arsa olarak tescillenmiş. Park ve bahçe alanlarının sınırlarını belirleme ölçümleri yapılırken bunu tespit ettik” dedi.

Deli Çay yatağından gelen suyun, külünklerle 700 metre uzaklıktaki Kuruçay’a aktarıldığını söyleyen Başkan Uslu, “Çay yatağının önünü imar sınırında keserek, doksan derecelik bir hat ile toprak altından külünklerle yaklaşık 700 metre uzaklıktaki Kuruçaya yatağına taşıdık. Çay yatağı ufak ve kuru ancak yılda birkaç sefer de olsa sıkıntı yaratma ihtimali vardı. Bunun önüne geçmiş olduk” diye konuştu.

Kızılcabölük belediyesinin kendi imkânlarıyla yaptığı bu çalışma 15 günde tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 9 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 9 23Parçalı Bulutlu