REKLAMI GEÇ

Geleneksel yol yürüyüşü yine yapıldı

Geleneksel yol yürüyüşü yine yapıldı

Yıllar önce Denizli ile Kızılcabölük arasındaki yolun açılmasına dikkat çekmek için başlatılan ardından geleneksel hale gelen Denizli-Kızılcabölük yürüyüşü gerçekleştirildi. Katılımcılar 22 km’lik yolu sıcak havaya rağmen yürüdü.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2012 Pazartesi, 12:56

Denizli’nin Kızılcabölük belde Belediyesi’nin Kızılcabölüklüler Vakfı ve Genç Kızılcabölüklü İş Adamları Derneği (GEKİAD) ile birlikte organize ettiği yürüyüş 22 kilometrelik doğal parkurda gerçekleştirildi. Yürüyüşe Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü, Herkes İçin Spor (HİS) federasyonu da destek verdi.

Geleneksel Kızılcabölük-Denizli Trekkingi Kızılcabölük Cumhuriyet meydanından başladı. Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu yaptığı start konuşmasında yürüyüş için Kızılcabölük’e gelen doğa ve spor dostlarına teşekkür etti. Uslu; “16 yıldır devam eden doğa yürüyüşünün her geçen gün daha fazla katılımla ve gelişerek devam etmesi bizim için önemli. Bizler sahip olduğumuz değerleri koruyup paylaşmak arzusundayız. Bu nedenle sahip olduğumuz tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizi değişik vesilelerle gündeme taşıyarak Kızılcabölük’ün farklı özelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bugün yürüyeceğimiz ve 16 yıldır yürüdüğümüz yol doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi özelliği ile de öne çıkmaktadır. M.Ö. 1.y.y.dan bu yana ulaşım ve ticaret yolu olarak kullanıldığını bildiğimiz bu yol Afrodisias ve Herakliea Salbace antik kentleri ile Hieropolis ve Laodikya antik kentlerini bağlayan bu yol İbn-i Batuda, Katip Çelebi, Evliya Çelebi de kullanmıştır. Milli mücadele yıllarında Müftü Ahmet Hulusi Efendi de bu yolu kullanarak bölgemize gelmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 26Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 9 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 8 18Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 5 21Çok Bulutlu