REKLAMI GEÇ

Hırka Köyü, kütüphanesine kavuştu

Tavas’ın Hırka Köyü’ne, Denizli Rotaract Derneği ve Hırka Köyü Geliştirme ve Dayanışma Derneği’nin katkıları ile Halk Kütüphanesi ve Etnografya Müzesi açıldı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

Denizli’ye < ?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />67 kmuzaklıkta olan Tavas’ın Hırka Köyü’ne, Halk Kütüphanesi ve Etnografya Müzesi açıldı. Denizli Rotaract Derneği ve Hırka Köyü Geliştirme ve Dayanışma Derneği’nin yanı sıra Hırka Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Uluksar ve köy halkının büyük destek verdiği projeyle birlikte köy halkının ve gençlerinin bilgilendirilmesi ve kültürüne bağlarını kuvvetlendirmesi akaçlanıyor.

Kütüphanenin zenginleştirilmesi için Rotaract Derneği Başkanı Nilgün Aslan Ök’ün de projeye katkı sağladığını belirten ve Hırka Köyü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi Birsen Var, iki yıldan beri devam eden çalışmalarından, bu çalışmaların gereksiz olduğunu belirten bazı vatandaşlara rağmen hiç bir zaman vazgeçmediklerini söyledi. Var, “Çalışmalarımızın sonucunda artık bütün köy halkı bu kültürel etkinliklerin faydalarının farkında. Müzenin özelliği, geçmişi çok eski tarihlere dayanan Hırka Köyü’nün kültürel yaşamını, yemek, kıyafet, sanat kısacası folklorik özelliklerini ve tarihsel gelişimini, geçirdiği savaşlarla beraber aktarılması amacı ile açılmıştır” diye konuştu.

Tarihi Hırka Camii ile Ünlü olan Hırka Köyü sakinlerinin, boş zamanlarında kitap okuyabileceği ve çocuklarının ders çalışabileceği köy kütüphanesine kavuştuğunu belirten Rotaract Derneği Başkanı Nilgün Ök, köy halkından toplanan antika değerindeki tarihi eşyalar, üç etekler, ahşap yayıklar, kandiller, el yazması kitaplar, halılar ve aksesuarların da kütüphane de sergilendiğini söyledi. Kütüphane için yaklaşık 2 ay önce kitap toplama kampanyası başlattıklarını ve kitaplıkları da Denizlili hayırsever marangozların ürettiğini dile getiren Ök, “Çok kötü halde olan muhtarlık binasının üst katını restore ederek ve temizleyerek köylülerinde katkılarıyla çok şık bir yer haline getirdik. Birsen Var da, eski bir hırka köylü olarak köyünü asla unutmamış ve bizim, Hırka Köyü’ne kütüphane hizmeti götürmemize vesile olmuştur. Biz bu proje ile köyümüze yeni bir ışık götürüp bilgi paylaşımını sağladığımıza inanıyoruz” dedi.

Kütüphane için Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Sarı kütüphaneden ilk kitap alıp okuyan bir ev hanımına insanları kütüphaneye teşvik etmek için televizyon hediye etti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
12 Mayıs 2024 Pazar 6 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 21Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 5 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 4 23Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 5 23Parçalı Bulutlu