REKLAMI GEÇ

Kızılcabölüklü gençlerden ‘dumansız hava sahası’na destek

Kızılcabölüklü gençlerden ‘dumansız hava sahası’na destek

Kızılcabölük Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, ‘Yüzde 100 dumansız hava sahası’ uygulamasına destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2009 Çarşamba, 23:25

19 Temmuz 2009 Pazar günü yürürlüğe giren, toplumun tüm kesimlerini ve özellikle gelecek nesilleri, başkalarının içtiği sigara ve tütün ürünlerinin dumanın zararlı etkilerinden korumak amacıyla yeniden düzenleyen yasa tüm ülkede olduğu gibi Kızılcabölük’te de etkisini gösterdi. Özellikle topluma açık yerlerde sigara tüketimi ortadan kalktı.

Yasada belirtilen; “İkamete mahsus konutlar haricinde, kamu ve özel tüm binaların kapalı alanlarında, toplu taşıma araçlarında sigara içilemeyecek ve diğer tüm tütün ürünleri kullanılamayacak” emrinden hoşlanmayanlar olduğu kadar, yasaya destek verenler de var.
Kızılcabölük Belediyesi Gençlik Meclisi düzenlediği kampanya ile biz de “Yüzde 100 dumansız hava sahasını destekliyoruz” dediler. Meclis üyeleri, hazırladıkları afişleri kendi elleriyle vatandaşın görebileceği yerlere, kapalı alanlara astılar.

Kızılcabölük Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Hasan Çağırıcı; “Sigara ve alkol alışkanlığının kötü bir alışkanlık olduğunu biliyoruz. Bunu kullananlar da biliyor. Ramazan vesilesiyle oruç tutanlar, akşama kadar sigaradan uzaklaşıyor. Biz sigaradan kurtuluş için oruç bir bahane olsun diyoruz. Hemşerilerimiz sigarayı bıraksınlar, bayramda çifte bayram yapsınlar istiyoruz. Tiryakiler çok hoşlanmasa da kampanyamıza beklediğimizden fazla destek geldi, ben destekleyenlere özellikle Belediye Başkanımız Abdülkadir Uslu’ ya teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da kampanyaya hazırlattığı pankartlarla katıldı. Beldenin değişik yerlerine astığı pankartlarla ‘Yüzde 100 dumansız hava sahası’ uygulamasını desteklediğini belirten Uslu, “Hemşehrilerimizi seviyoruz. Onları ayıplamıyoruz ama bu alışkanlıktan kurtulmalarını da canı gönülden istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 30Parçalı Bulutlu