REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te su maliyetleri düşürülüyor

Kızılcabölük’te su maliyetleri düşürülüyor

Kızılcabölük Belediyesi’nin beldenin içme suyunun maliyetini düşürmek için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, ova pompaları ile ana depo arasında mekanik olarak sağlanan kontrol, artık kablosuz sistemle yapılmaya başlandı.

/ DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2009 Cuma, 16:32

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük içme suyunun ağırlıklı olarak sağlandığı ova pompaları ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Uslu, “Ova pompaları ana depoya yaklaşık yedi kilometre mesafede. Elektrik sarfiyatını azaltmak temel hedefimiz. Pompalarla ana depo arasındaki kontrol mekanik olarak sağlanıyordu. Bu pompaların kontrolünü zorlaştırıyordu, buna bağlı olarak pompalar fazla çalışabiliyordu. Hem elektrik sarfiyatının fazla olmasına hem de fazla su depo tahliyesinden dışarıya atıldığı için suyun fazla sarfiyatına neden oluyordu. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız çalışmalar ile kablosuz kontrol sistemi kurarak, kontrolü otomasyona bağladık. Bu işlem aynı zamanda bir Personel tasarruf etmemizi de sağladı. Kontrol için pompa başında tuttuğumuz personelden başka alanlarda yararlanma imkânı bulduk. Yaptığımız harcamayı beş ayda amorti edeceğiz” dedi.

Suyun maliyetini düşürmek için çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uslu, özellikle kendi cazibesiyle depoya girebilecek su kaynakları üzerinde durduklarını anlattı. Bu kaynaklardan biri olan Kocapınar su kaynağını değerlendiklerini belirten Uslu, “4-5 yıldır boşa akan ve suların oldukça azaldığı şu günlerde bile saatte 42 ton su sağlanan, normal dönemde en az üç katı daha fazla su sağlanan bu kaynağı ele aldık. Kendi cazibesiyle ana depoya akıttığımız bu suyun bize büyük katkısı olacak. Hayırseverler; Enver Paralı, Recep İlem, Halil Yeniçeri ve isminin açıklanmasını istemeyen iki Kızılcabölüklünün maddi katkısı oldu. Önümüzdeki günlerde de Ercek mevkiindeki su kaynakları ile ilgili çalışmalarımız olacak. Tamamen kendi imkânlarımızı zorlayarak ve hayırseverlerin katkısıyla bu çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Bu çalışmalarında belediye personelinin de büyük bir özveri ile çalıştığını belirten belediye başkanı Abdülkadir Uslu, meclis üyelerinden Fikret Merç’in üstlendiği bir yemekle personelle bir araya geldiklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 30Parçalı Bulutlu