REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te yabani otlarla mücadele

Kızılcabölük’te yabani otlarla mücadele

Kızılcabölük Belediyesi, mezarlık, dere yatakları ve sahipsiz alanlardaki yabani otlarla mücadeleyi sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2009 Cumartesi, 16:22

Bu yıl yağışların bol olması nedeniyle, yabani otların ve ağaççıkların, geçmiş yıllara göre daha hızlı ve fazla gelişmesi, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Özellikle sahipsiz alanlardaki yabani otların, sıcakların da etkisiyle kuruması, yangın riskini de beraberinde getirdi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Konuyla ilgili olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Otlar bu sene, geçen yıllarda görülmedik bir şekilde gelişti ve yayıldı. Otların yok edilmesi için ilaçla mücadele ettik ama tamamına yetişmemiz mümkün olmadı. Özellikle yağışların uzun sürmesi bunda etkili oldu. Şu günlerde sıcakların artması ile birlikte otların kurumaya başlaması yangın riskini de beraberinde getirdi. Vatandaşın bilinçsizce otları, anızları yakarak yok etmeye çalışması bu riski artırmakta. Bütün sokak ve parklarımızdaki otları temizledik. Beldemiz içinden geçen dere yatağını da temizleyerek ilaçladık. Piknik alanı olarak kullandığımız Ahmet Sami Uslu Park alanı da temizlendi.70 bin metrekarelik mezarlığımızdaki ot ve yabani bitkileri temizleme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Uslu, “Vatandaşlarımızdan ricamız, otları ve anızları yakarak yok etmeye çalışmasınlar. Biz belediye olarak bu riski düşürmek için bizden yardım isteyen vatandaşlarımızın öncelikle yerleşim bölgesindeki arazilerinde oluşmuş olan otları biçerek toplamalarına yardımcı oluyoruz. Temizleme ve ilaçlama çalışmalarında da vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 8 22Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 25Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 29Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 12 30Parçalı Bulutlu