REKLAMI GEÇ

Aşıklar Kızılcabölük’te atıştı

Aşıklar Kızılcabölük’te atıştı

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Belde Belediyesi’nin düzenlediği, 4. Âşıklar Şöleni’nde Sivaslı Ozan Gülçınar, Ozan Nihat’la atıştı.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2013 Pazartesi, 13:46

DENİZLİHABER

Kızılcabölük’te, Ramazan eğlenceleri arasında gelenekselleşen âşıklar şöleni yapıldı. Şölende, Ege’nin tek âşığı Denizlili Ozan Nihat Sönmez ve Türkiye’nin sayılı bayan âşıklarından Sivaslı Ayten Gülçınar katıldı.

Kızılcabölüklülerin yoğun ilgi gösterdiği Teravih namazı sonrasındaki şölende, özellikle kadınların yoğun alkışlarını alan âşık Ozan Ayten Gülçınar ile Ozan Nihat’ın atışması, dinleyenleri hem eğlendirdi hem de düşündürdü.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, ozanlığın kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek “Ozanlar kültürümüzün oluşmasında, yaşatılmasında, korunmasında ve farklı coğrafyalara taşınmasında büyük rol oynamışlardır. İslam ve Türk gelenek görenekleri ile geniş coğrafyadaki kültürlerin yoğrulmasında tutkal vazifesi görmüşler, güçlü kültürümüzün gücünün daha da artmasına dağ bayır gezerek, sazlarıyla büyük katkı vermişlerdir. Onlardan Allah razı olsun” dedi.

Ozan Nihat ise Kızılcabölük’teki ilk programlarına yalnız başladığını daha sonraki yıllarda ozan arkadaşlarını da davet ettiğini söyledi. Ozan Nihat, “Ben Kızılcabölük’te beşinci kez program yapıyorum. Bacım ilk kez sizlerle birlikte oldu”dedi.

Geç saatlere kadar devam eden programın sonunda Kızılcabölük Belediye başkanı Abdülkadir Uslu, belediye meclis üyeleri Cahit Kocayiğit, Muharrem Doğu ve Muammer Gürel tarafından Ozanlara Özay Gönlüm plaketi, el dokuma ürünleri, belediye yayınları ve yerel ürünler hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 24Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 8 22Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 7 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 5 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 4 19Parçalı Bulutlu