REKLAMI GEÇ

Pınarlar’a anıt

Tavas’ın Pınarlar kasabasında yaptırılan “Atatürk ve Şehitlik Anıtı” açılışı Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat tarafından gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2007 Cumartesi, 00:00

Atatürk ve Şehitlik Anıtı açılışı nedeniyle Pınarlar Kasabasında bir tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat,Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.İsmail Yakıt, Pınarlar Belediye Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, törende yaptığı konuşmada Türklerin tarih boyunca soylu savaşlar verdiklerini ve bunların en önemlilerinden ikisinin Çanakkale ve Kurtuluş savaşları olduğunu belirterek, “ Bu savaşlarda binlerce şehit verdik. Türk’ün can evine el uzatmalara karşı koyuşlar bu savaşlarda yapılmıştır” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kendisinin de Pınarlarlı olduğunu ve Pınarlar’ın Çanakkale Savaşı’ndan bu yana vatan için 47 şehit verdiğini belirterek, “ Şehitlik mertebesi bu milletin en değer verdiği makamdır. Türkler bu topraklar için milyonlarca şehit verdi. Biz vatan için bedel ödeme konusunda yeryüzünde başka hiçbir millete nasip olmayacak cömertliğe sahibiz. İnsanlarımız hangi görüşe sahip olursa olsunlar vatan, millet, din ve bayrak söz konusu olduğunda her zaman tek yürek olmasını bilmiştir. Bu ülkede şehit olmaya hazır yetmiş milyon yiğit var. Başta büyük Atatürk olmak üzere, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Vali Hasan Canpolat, törenlerin en önemli boyutlarından birisinin, zaman zaman unuttuğumuz değerlerin hatırlanması ve altının çizilmesi olduğunu ifade ederek, “ Türk Milleti bu güzel coğrafyada var olmanın bedelini ödemiştir ve gerekirse yine öder. Eğer bu coğrafyada var olacaksanız dik duracak, iddialı olacak ve gerekirse bedelini ödeyeceksiniz. Türk Milleti bu bedelleri ödemiştir. Bulunduğumuz coğrafyada çevremizdeki birçok ülke ve millet parçalanmışken, Türk Milleti dimdik ayakta kalmıştır. Türk Milletini içten ve dıştan yıkmak için gösterilen çabaların başarılı olamamasının nedeni, Türk Milletinin iç içe geçmişliği ve kaynaşmışlığıdır. Bu coğrafyada daha da gelişerek var olmamızın şartı, sevgi, saygı ve hoşgörü değerlerimizi unutmamamızdan geçer. Türk Milletinin geçmişinde kıyım, kırım ve insan hakları ihlalleri yaşanmamıştır. Türk Milletinin kimyasını bozmak isteyenler, önce milletimizin arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörüyü kaybettirmek isterler. Bunu yapmak isteyenler şimdi ayrılık tohumları ekerek bunu yapmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyelim. Farklılıklar üzerine hiçbir şey inşa edilemez; birlik üzerine inşa edilebilir. Bu topraklar için birçok şehit verdik. Daha geçenlerde Çameli’li bir şehidimizi son yolculuğuna uğurladık. Ancak şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlarken onlara yakışır şekilde uğurlamalıyız. Şehitler alkışlarla uğurlanmaz. Şehidimizin köyünde onu son yolculuğuna uğurlamak için gelen binlerce insan, son derece vakur ve şehidimize yakışır bir şekilde şehidimize karşı olan son görevlerini yerine getirmişlerdir” dedi.

Türk Milletinin dostunu ve düşmanını iyi tanıması gerektiğini, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla meydan vermemesi gerektiğini belirten Vali Canpolat, “Türk Milleti dostunu ve düşmanını iyi tanımalıdır. Kim ayrılık yolunda bir şey söylüyorsa düşmanınızdır; kim birlik yolunda bir şey söylüyorsa dostunuzdur. Türk Milleti birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere asla izin vermeyecektir. Kasabalarımızda şehitlik ve Atatürk anıtlarının estetik ve insanlara bilgi veren şekilde yapılması önemli bir gelişme. Anıtın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından 47 şehit ve 28 gazinin, katıldıkları savaşlar ve adlarının yanı sıra Atatürk’ün özdeyişlerinin de yazılı olduğu“Atatürk ve Şehitlik Anıtı” açılışı Vali Canpolat ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Denizli’ye atandıktan sonra ilçeleri tanıma turları gerçekleştiren Vali Hasan Canpolat’a, Tavas ilçesindeki tanıma gezisinde efe kıyafetleri üreten Mehmet Urlu tarafından efe kıyafeti hediye edilmesi sözü verilmişti. Üretici Mehmet Urlu Vali Canpolat’ın gerçekleştirdiği bu Tavas ziyaretinde, verdiği sözü yerine getirdi. Vali Canpolat’ın yanı sıra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ve Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu’na da birer efe kıyafeti hediye eden Mehmet Urlu, Vali Canpolat’a verdiği sözü yerine getirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.    

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
12 Mayıs 2024 Pazar 6 18Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 21Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 5 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 4 23Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 5 23Parçalı Bulutlu