REKLAMI GEÇ

Denizli’de botoks uzmanlığının adresi

Denizli’de botoks uzmanlığının adresi

Botoks, ancak ehil ellerle yapılırsa hem sağlıklı oluyor, hem de iyi sonuçlar alınabiliyor. Banu Urgancı, Denizli’de bu konunun uzmanı Dr. Cumhur Güner’le buluştu ve botoksun inceliklerini sizin için öğrendi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2013 Perşembe, 13:48

P.R.P aydınlatamızdan sonra şimdi sıra botoks uygulamasında. Dr. Cumhur Güner güzellik ve estetik uygulamaları konusunda bize rehberlik etmeye devam ediyor. Ne yazık ki yaşadığımız dönem ve hayat şartları, yer çekimi gibi etkenler insanların yaşlanmasını hızlandırıyor. Biz de bunların önüne geçmek için çeşitli yöntemlere başvurmak zorunda kalıyoruz. Dr. Cumhur Bey bizleri bu yöntemlerden botoks uygulaması hakkında aydınlattı. Gelin ayrıntıları ve gerekli bilgileri röportajımızda okuyalım.

botoks1-ic

Banu Urgancı: Botoks nedir?
Cumhur Güner: Botoks aslında bir marka. Selpak gibi; kağıt mendil alırken selpak diye istenir ama başka markalar çıkar karşımıza. Botoksta böyle bir marka, uygulamayı ilk olarak Botoks markası çıkardığı için uygulamanın adı botoks kaldı.
Botoks bilinenin aksine yılan zehri değil. Asıl maddesi clostridium botulinum adlı bakteri tarafından üretilen bir çeşit toksin. Geçmişte yapılan çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlarda adaleyi felç eden bir yapısının olduğu görülmüş. Bu toksini tedavilerde kullanma çalışmaları yapmışlar ki sonradan kırışıklık tedavisi; alın, göz kenarları, dudak üstü, boyun altı gibi bölgelerde adaleyi felç etmesinden dolayı daha çok kozmetik bir yöntem olarak kullanılmaya başlanmış. Ancak hala günümüzde diş gıcırdatma ve migren tedavilerinde kullanılan bir yöntem. Günümüzde Botoks ya da Dysports dediğimiz bu ürün kozmetikte çok kullanılıyor. Günümüzde ürün çeşitliliği arttı.
Botoks’u aynı zaman diş gıcırdatma sorununu çözmek için çiğneme kaslarına botoks uyguluyoruz. Migrende baş ağrısının azaltmak amaçlı migren oluşan tarafa tedavi amaçlı botoks uyguluyoruz.

botoks2-ic

DENİZLİ’DE BOTOKS UYGULAMASI
Banu Urgancı: Türkiye ve Denizli olarak botoks uygulamasını değerlendirirsek?
Cumhur Güner: Botoks kozmetik sektörüne özellikle şu son 2-3 yıldır çok hızlı girdi. Türkiye’de insanlar önce sanatçılarda görmeye başladı, ifadesiz, donuk, maske gibi yüzler gördüler. Başlangıçta öyle idi. Şimdi ise botoks ile insanların gülmesini bile değiştirmek mümkün oluyor. Dudağı düşürebiliyoruz, nasıl güleceğini bile tespit edebiliyoruz. Bunu yaparken hiç gülmeme, gülememe gibi durumlarda oluşuyor. Ama son bir iki yılda gelişen teknik ve modalarla bu olumsuzlukların önüne geçebiliyoruz.

botoks4-icİnsanlar sanatçılarda olduğu gibi ifadesiz bir yüz istemiyorlar. Zaten sanatçılardaki maske şeklinde durması için yapılan özel çalışmadır. Bu siz istemediğiniz sürece uygulanmaz. Genelde biz bunu ayrıştırıyoruz; mesela iş kadınına yaptığımız botoks ile ev hanımına yaptığımız botoks uygulama ve modaları farklı oluyor. Botoks uygulanacak kişiye bu ayrımları sunuyoruz ve beraber bir karar vererek başlıyoruz uygulamaya.
Denizli’nin kadınları genelde kırışıklık tedavisi için geliyorlar, birazda şekillenmek için geliyorlar. Bizde Denizli kadınlarına naturel, botoks olduğu belli olmayan güzel uygulamalar yapıyoruz. En son gittiğim work shop ta 2013 modasını öğrendim ve Denizlilere İstanbul ile aynı anda 2013 modası uygulayabiliyorum.
Klasik botoks örnekleri de var. Klasik botokslarda 2013’den önce yapılan botokslardır. Kişi isterse klasik uygulamalarda yapabiliyoruz.

Banu Urgancı: Botoks uygulamasının riskleri var mı?
Cumhur Güner: Botoksun uygulaması mutlaka ehil ellerde olmalı. Ben bu işi biliyorum demek kozmetik sektöründe yanlış oluyor, sürekli gelişen ve değişen moda ve teknolojiler takip edilmeli. Bende gelişmeleri kaçırmamak için bütün work shoplara katılıyorum. Her katıldığım work shopta değişik bir şeyle karşılaşıyorum; örneğin uyguladığımız dozun miktarı, uygulanan yerin önemine kadar her şey değişebiliyor.

Uygulamadan kaynaklanan riskler oluşabilir. Yanlış uygulama yapıldığı zaman, kaş düşüklükleri, göz altı kapağı düşüklüklerine sebep olunabilir. Gülme sırasında diş etlerinin görünmesini önlemek için yapılan dudak düşürme uygulamalarında dudağın fazla düşürülmesi ile su içme ve yemek yemede zorluklarla karşılaşılabilir. Dudağa verilen ifadelerde tek taraflı dudak düşüklükleri olabilir ve bu yanlış uygulamaların sonuçlarından geri dönüşümler olmuyor maalesef. Kişi botoksun kendi kendine geçme zamanını beklemek zorunda.

Kaş kaldırma, göz çevresi, kaz ayakları kırışıklıkları uygulamalarında göz kapağının iç taraflarına yapılan yanlış uygulamalarda terslik ile karşılaşılabilir. Göz çevresi uygulamaları daha hassas ve dikkatli yapılmalı ve dozu diğer bölgelere göre daha az oluyor. Yüz ve boyundaki kırışıklıkları gidermek için yapılan uygulamalarda daha seyreltilmiş botokslar kullanılıyor. Ancak bu bölgelerde seyreltilmiş olmasından kaynaklanan bir etkinlik süresi kısalıyor.
Botoks uygulamasının her hangi bir alerjik durumu yoktur. Yan etki olarak sadece cilt altı bir uygulama olduğu için istemeden küçük morluklar oluşabilir.

botoks3-ic

BOTOKSUN ETKİNLİK SÜRESİ NE KADAR?

Banu Urgancı: Botoks uygulamasının etkinlik süresi nedir?
Cumhur Güner: Botoksun etki süreleri değişken olabiliyor. Cilt yapısı, kişinin kendi genetiği, sıcaklık gibi etkenler etkinlik sürelerini değiştirebiliyor. Ama biz ortalama 8 ay gibi bir süre öngörüyoruz. Ama bazı kişilerde 4 ay sonunda etkinliğini kaybederken bazı kişilerde etkinlik 12 ay da sürebiliyor.
Botoksun ana maddesi mikrop toksini olduğu için biz kişileri uygulamadan önce ve sonra 10 ar gün penisilin gurubu antibiyotikler kullanmamaları konusunda uyarıda bulunuyoruz. Eğer kullanılırsa botoksun etkinliği daha kısa süreli oluyor. Aşırı sıcak ortamlarda kalmamalılar; sauna kaplıca, güneşlenmek. Bunlar süreyi kısaltan etkenler.
Banu Urgancı: Botoksun etkisi geçtikten sonra daha mı çok kırışıklık olur?
Cumhur Güner: Öyle bir şey olmuyor, aksine 3 seans üst üste botoks uygulamasından sonra kırışıklıklarda belirgin bir azalma görülüyor. Adaleyi tembelleştiriyorsunuz, ama bu kalıcı olmuyor adaleyi kullandıkça zamanla tembelliği geçiyor, eski halini alıyor.

botoks6-ic

TERLEME SORUNUNA ÇARE OLUYOR MU?
Banu Urgancı: Bildiğim kadarıyla botoks uygulaması terleme sorunlarına da çözüm oluyor. Nasıl bir uygulamadır bu?
Cumhur Güner: Terleme sorunların çözmek için koltuk altına, el ve ayak ayalarına yapılan uygulamalar var. Sosyal hayatta çok fazla yer alan insanların tercih ettiği bir yöntem. Bu işlem ile ter bezlerini tembelleştiriyoruz. Daha az salgı salgılanmasını sağlıyoruz. Koltuk altı ya da yüze yapılan botoks uygulamalarında her hangi bir anestezi gerektirmez. Ancak el ve ayak ayalarındaki uygulamalarda mutlaka lokal anestezi gerekli. Çünkü ayalar ciddi anlamda kişinin canını yakar. Terleme sorunlarını çözerken çoğunlukla tek seansta sonuç alabiliyoruz, 15-20 gün kadar bekliyoruz ve sonuçları değerlendiriyoruz. Neden 15-20 gün bekliyoruz, Çünkü botoks uygulamalarında etkisini maksimum düzeyde 3 haftada gösterir. Uygulamadan hemen sonra sonuç almayı beklememek gerekir. 4., 5. Günden itibaren yavaş yavaş kendini hissettirir, 3 hafta sonunda kesin sonuç gözlemlenir. Rötuş gerekirse 3 hafta sonrasında değerlendirir.

BOTOKS ÇOK MU PAHALI?
Banu Urgancı: Botoks fiyatları can yakan türden mi?
Cumhur Güner: Botoks fiyatları, uygulamayı yapan kişiye göre değişmekle birlikte, Türkiye ortalaması tek seans 400 liradır. Bir flakondan 2 kişiye de çıkabildiği için iki kişi aynı anda yapıldığında, kişi başı 350 lira alabiliyoruz.
Çevremden duyduğum kadarıyla bazı yerlerde uygulamalar 200 liraya kadar düşebiliyor. Ancak burada kullanılan ürünler ya artan ürünler oluyor ya da seyreltilmiş ürünler oluyor. Bunlarında sonuçları olumlu olmuyor.
Banu Urgancı: Hanımlarımız daha genç görünmek istiyorlar. Ne önerirsiniz?
Cumhur Güner: Kişiye alın kırışıklıkları, kaz ayakları gibi bölgelere botoks uygulaması yaptıktan sonra ciltte bir yaşlanma kuruluk için bunun beraberinde cilt gençleştirici bir çalışmada yapabiliriz. Ayrıca botoks ve P.R.P arka arkaya uygulanabilir, hem cilt daha parlak, toparlanmış olur, hem de alın daha iyi açılmış, kaz ayakları gitmiş, gözler meydana çıkmış, diş etleri görünmeyen bir gülümseme ile beraber ciddi bir farklılık ve gençleştirmeyi kişilerin önüne sunabiliyoruz.

botoks5-icÇok çatılan kaş, çok oynatılan alın mimikleri, genetik bazı yapılar ilerleyen yaşlarda çok derin çizgilere neden oluyor. Bu çizgiler oluşmadan önlem alınmasının tavsiye ederim. Derin çizgiler oluştuktan sonra dolgu adını verdiğimiz çalışmalar yapılmalı ama sadece kırışıklık halindeyse botoks ile çözülebilecek problemlerdir.
Botoks konusunda merak ettiklerinizi Cumhur Güner’e gunerpol@gunerpol.com adresinden mail atarak ya da 0532 616 87 10 numaralı cep telefonundan ulaşarak sorabilirsiniz.

Yorumlar

MustafaBatır   -  Bağlantı 28 Şubat 2014, 15:44

Ben 42yaşındayım amaDiğer Yaşlarıma göreCok KırışliginVar GörenArkadaşlar Sana ne olmuş diyor Ve Benim Cok Basım Ağrıyor gelsem ne Kadar Etkisi olur Ve neye mal olur Bana Açıklarsanız Sevinirim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı