REKLAMI GEÇ

Gözler güzelliğin aynası

Gözler güzelliğin aynası

Gözünüzde kırışıklıklar, gözaltınızda torbalar, morluklar mı var? Dr. Cumhur Güner, tüm bu sorunlardan kurtulmanın reçetesini Banu Urgancı’ya anlattı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2013 Cuma, 11:19

Dr. Cumhur Güner ile, yaşlanma etkilerini geciktirme ve güzelleşme yollarını konuşmaya devam ediyoruz. Bu haftaki yazımda gözaltı morlukları, torbalar, kaz ayağı kırışıklıkları ve boyun altı çizgileri konusunda konuşuyoruz.

2-ic

Banu Urgancı: Biz kadınların en çok dikkat ettiği konuların başında yüz güzelliği geliyor ve göz çevresindeki yaşlanma belirtileri büyük sıkıntımız. Bu sorunların çözümünde neler önerirsiniz?

Dr. Cumhur Güner: Vücudumuzun en zayıf halkası yumuşak dokuya sahip olan gözaltımızdır. Uzun süre bilgisayar başında oturmak, güneşe, ışığa maruz kalmak, uykusuz geçen günler… Bütün bunlar göz çevrisini hızlı yaşlandırır. İlk tedbir bir takım kozmetik ürünlerle alınabilir. Özellikle yapılandırıcı özelliğe sahip gece ürünleri kullanılarak göz çevresi akşamları dinlendirmiş oluruz.

8-ic

Tabi bir de doğal uygulamalar var. Göz çevresine demlenmiş çay, salatalık, limon, elma kabuğu gibi uygulamalar göz çevresi için faydalıdır. Kırışıklıkları ne kadar geciktirebilirsek o kadar iyi. İlerleyen safhalar için bizlerin yaptığı uygulamalar var. Mesela gözün iki yanında oluşan ve kaz ayağı diye tabir edilen kırışıklıklar. bu kırışıklıklardan kurtulmanın en temiz yolu botokstur. Kaşa hafif yükseklik verilip yapılan uygulamalar kırışıklıkların bir an önce toparlanmasını sağlar. Eğer bu uygulalamar ihmal edilirse çizgiler derinleşir ve kalıcı hale gelir.

4-ic

Banu Urgancı: Çizgiler derinleşip kalıcı hale gelince ne gibi uygulamalar yapıyorsunuz?

Dr. Cumhur Güner: Eğer çizgiler derinse gözaltı Dermapen çalışması yapılabilir. Dermapenin bir özelliği ayarlanabilir iğnelerinin olmasıdır. Yani uygulama kişiye özel yapılır. İğneler yardımıyla ürün cildin içerisine yedirilir. Bir diğer uygulama göz çevresine kimyasal peeling uygulamasıdır. bu yöntemle de cildin yenilenmesi ve alttan daha sağlıklı cilt gelmesi sağlanır.

3-ic Kırışıklık seviyesi daha ileri boyuttaysa, değiştirici hücre dediğimiz PRP uygulanır. PRP uygulamasıyla derinin altındaki trombositlerin harekete geçmesiyle, yenileyici faktörlerin cilde verilmesini amaçlarız. Tüm bunların yanında cilt içi enjeksiyorlarıyla vitamin kokteylleri verilerek de göz altı torbalanmalarını ve çizgilerin giderilmesini amaçlıyoruz.

5-ic

Banu Urgancı: Peki kırışıklıklar çok daha ileri seviyedeyse?

Dr. Cumhur Güner: Herşeye rağmen çizgiler varsa bu defa da gözaltına ve göz çevresien uygulanan özel dolgu maddeleri var. Bu uygulamada hepsi CE belgeli çok yeni ürünler kullanıyoruz. Bu dolgu ürünleri 12 ay süresince cilt altı yağlanmasını sağlayarak dolgu yaratıyor.

Banu Urgancı: 12 ay sonra tekrar mı yaptırmak gerekiyor?

Dr. Cumhur Güner: Evet tekrar yaptırmak gerekiyor. Ancak ikinci uygulamada sonra cilt kendini toparlayacağı için yaklaşık 18 ay etkisini gösteriyor. Bazen sadece dolgu da yetmiyor, dolgu öncesi saydığım işlemleri sırasıyla yapmak gerekibiliyor. Ancak dolguya maruz kalma işi en son fakat en hızlı çözümdür. Tek dezavantajı sabır gerektiren bir uygulamadır.

1-ic

Uygulama göz altına yapılıyor ve gözaltındaki damarların fazla olması, iğne ile girdiğimiz için ister istemez bölgeyi travmatize ediyor. 10 hastadan 2’sinde geçici cilt altı kanamaları ve morluklar oluşabiliyor. Uygulamadan hemen sonra kimi hastalarımız tedirgin oluyor ancak uygulamanın tam etkisini gösterdiği 10-15 gün gibi bir süreden sonra “İyi ki yaptırmışım” diyorlar. Tabi bu travmatize durumu hastadan hastaya değişiyor. Kimi hastalarımızda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Öte yandan Dermapen ile yapılan uygulamalarda bunlara pek rastlanmıyor.

Banu Urgancı: Bu dolgu malzemelerinin yüzde başka kullanım alanları var mı?

Dr. Cumhur Güner: Dolgu çalışmasını burunda da uygulayabiliyoruz. Göz çevresi önemli ve hassas bir çalışma. burunla göz de birbirine çok yakın organlar. Bildiğiniz gibi estetik cerrahi operasyonları pahalı uygulamalar. Biz kimi durumlarda dolgu ürünleriyle plastik cerrahiye gidilmesine gerek kalmadan çok iyi işler çıkartabiliyoruz. Bazı göz altı dolgularını dudak çevresine de uygulayabiliyoruz.

6-ic

Banu Urgancı: Peki bu uygulamaların fiyatları nasıl?

Dr. Cumhur Güner: Light Eyes uygulamaları 6-8 seans uygulanıyor ve seans ücreti ortalama 200 TL. PRP uygulamaları 350 TL. Ürün kullanıldıktan sonra artan kısmını yüze ve boyuna uygularız. PRP’nin böyle bir avantajı var. Göz çevresi peelingleri 15 gün arayla 6-7 seans çalışılan uygulamalardır. Ortalama seans ücreti 150-350 arasında değişiyor. Dolgu tek seans yapılıyor. Bu da 650 TL ile 850 TL arasında ürüne göre değişiyor.

7-ic

Banu Urgancı: Son olarak toparlamak gerekirse?

Dr. Cumhur Güner: Güzellik bir bütündür. Yani sadece yüz güzelliği ile iş bitmiyor. Güzelliğin temelinde bakımlı olmak yatıyor. Güzellik bakımla desteklenmeli. Saçlarla, vücutla, kıyafetle bütünleşmiş olmalı.
Banu Urgancı: Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim…
Daha detaylı bilgi almak için Dr. Cumhur Güner’e haftanın 7 günü gunerpol@gunerpol.com mail adresinden ya da 0532 616 87 10 nolu telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı