REKLAMI GEÇ

PRP ile 3 seansta 10 yaş gençleşme Denizli’de

PRP ile 3 seansta 10 yaş gençleşme Denizli’de

Cilt bakım yöntemleri, teknoloji ile paralel olarak her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Derseniz ki, “Bu kadar kremle uğraşmak istemiyorum” ya da “Sonuca daha çabuk ulaşmak istiyorum.” O zaman size önerebileceğimiz çok başarılı bir yöntem var… Adı P.R.P…

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2013 Salı, 12:48

BANU URGANCI
Her insan güzeldir. Evet ama bazıları, yaşlanmış, bakımsız ve dış etkenlere maruz kalan ciltleri nedeniyle güzelliklerinin farkında değiller. Her yaş grubundan kadın erkek herkes, güzelliklerini ortaya çıkarmak için yüzlerce çeşidi olan cilt bakım, onarım, yenileme isimleri altında satılan kremlere yöneliyor. Ve bu kremlerin fiyatları konusunda, eminim herkes şikayetçidir.

PRP-ic3

Bu konuda sizler için yine araştırdım ve sonuç olarak; verdiğiniz bu paraların heba olmaması ve etkili bir sonuca ulaşmanız için öncelikle cilt tipinize uygun ve içeriğinin size ne kadar faydalı olacağını bildiğiniz bir ürün kullanmalısınız. Bir diğer nokta da, bilinçli önerilen bu kremleri kullanma şekliniz de çok önemli ve ayrıca çok meşakkatli, sabah akşam çeşit çeşit krem ve temizleme jelleri…
Cilt bakım yöntemleri, teknoloji ile paralel olarak her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Derseniz ki, bu kadar kremle uğraşmak istemiyorum ya da sonuca daha çabuk ulaşmak istiyorum. O zaman size önerebileceğim çok başarılı bir yöntem olan P.R.P…

PRP-ic1
Denizli’de mezoterapi yöntemlerini uzun süredir başarıyla uygulayan Dr. Cumhur Güner’e kozmetik ve P.R.P. yöntemini sizin için sordum. Bize bilinmesi gereken bir çok şeyi anlattı. Ve daha öğrenmek istediklerimizi bu yazı dizisinin devamında bulacaksınız. Sizin de merak ettiklerinizi sorabiliriz.

“O Kadar Sürüyorum, Yine Aynı!”
Banu Urgancı: Kozmetik sektörü hakkında neler düşünüyorsunuz ve okurlarımıza neler önerirsiniz?
Cumhur Güner: Kozmetik ve güzellik esasında yan yana giden iki şey gibi gözükse de güzellik insanların kendisine özel bir şeydir. Aslında baktığımız zaman her kişi güzeldir. Burada kozmetiğin devreye girmesinin sebebi, güzellikte cildin yaşlanmasıyla, cilt altı bağ dokusunun azalmasıyla ilgili olarak; çökmesi, çizgilerin oluşması, sıkarların oluşması, yanlış ürünün kullanılması ya da ekran, lamba ve güneşin olumsuz etkileriyle lekelerin oluşması. Kişiler zaman içerisinde “Ben niye daha kötü görünmeye başladım” diye düşünerek aynaya baktıkça rahatsızlık hissetmeye başlıyor.
Toplumda yanlış bir kanı var; “Benim yaşım daha genç, çizgilerimden mutluyum, ben böyle yaşamayı seviyorum” şeklinde düşünenlerin sayısı da az değil. Bu da şundan kaynaklanıyor, yıllarca pahalı kremlere kozmetik adı altında kişilere ürünlerin kalitesine göre değişik şekillerde kozmetik ürünler pazarlandı. Bu pazarlanan ürünlerden insanlar sonuç alamadı. “O kadar sürüyorum yine aynı” Harcadığı para için üzülüyor. Bu da sonuç olarak güvensizlik oluşturuyor.

PRP-ic4

Doğru Cilde Doğru Ürün
Kozmetik sektörü ürün (krem) bazında çok farklı bir şey. Doğru cilde doğru ürünün verilmesi gerekli. Bu da hekim işidir esasında. Kişilere, içindekilere bakarak krem önermek lazım. Genelde baktığımız zaman “falan memleketin, falan ağacının kökünden elde edilmiş yağ” diye pazarlanan, içinde ne olduğu belli olmayan ürünler var. Sokaktaki çimeni hamur haline getirip insanların yüzüne rahatça sürüyorlar. Bir de fiyatını yüksek tutarsan insanlara daha cazip geliyor.
İyi bir kozmetik ürünün içerisinde ne kadar glikonatron olduğu, ne kadar glikolik asit olduğu, bu glikolik asidin ne kadarında %2’li, %4’lü, %6’lı, %8’li asitlerin varlığı, ne kadar A,C,D ,E vitaminlerinin olduğu göz ardı edilmemeli. Bunlar çok önemli. Bunların ihtiyaç oranını çözebilecek kişi hekimdir. Krem bazında bile olsa hekimler tarafından önerilmeli. “Şu ürünün şu özelliklere sahip olanını kullanın” şeklinde.

PRP-ic2

Güzellik Uzmanları Ne Kadar İtinalı?
Bayan ya da erkek, ama ağırlıklı bayanlar, kozmetik ürün almaya gittiklerinde, güzellik uzmanlarına danışıyorlar, (güzellik uzmanları ne kadar itinalılar o da tartışılır) uzman şununla temizleyeceksin, şunu akşam süreceksin, bunu sabah süreceksin, bunu boynuna süreceksin, bunu gözünün kenarına süreceksin diye bir torba dolusu kremle, bir dünya para ödeterek gönderiyor kişileri. Zaten bunları kişi kullanamıyor, neyi ne zaman kullanacağını bilemiyor, bilse bile en fazla 3-5 gün sonra %95 insan bu kremleri bırakıyor.

Çiçek Misali; Toprağın Yenilenmesi Gerekli
Banu Urgancı: P.R.P. nedir? Nasıl uygulanır?
Cumhur Güner: Bizim yaptığımız işlemde direk cildin kendisine müdahale ediyoruz. Hekim olarak yaptığım işin adı mezoterapidir. Hastanın kendi kanından aldığımız, halk arasında kök hücresi diye bilinen cilt yapılandırıcı, cilt yenileyici, plat asitlerini kandan ayırıp bunu DNA tüplerinde karıştırıp, daha güçlü hale getiriyoruz ve ihtiyacı olan bölgelerde cildin içerisine enjekte ediyoruz. Bu enjeksiyon yöntemi 1980-1982’li yıllarda yara tedavilerinde kullanılıyordu. Ama kozmetik sektörü bunu biraz daha geliştirdi, cildi yeniden yapılandırma, gençleştirme yöntemi haline getirdi.

PRP-ic6
Şöyle bir örnekle açıklayayım; evinizde size hediye edilmiş bir çiçeğiniz var, sürekli yapraklarına fısfıs yaparak solmasını önlemeye çalışıyorsunuz, zamanında suyunu da veriyorsunuz ama bir türlü çiçek kendine gelmiyor. Çiçeği çiçekçiye götürdüğünüz zaman ilk yaptığı iş toprağı değiştirmek oluyor. İşte P.R.P (platelet rich plazma); yani hastanın kendi kanından oluşturulan karışımın cilde enjekte edilmesi bir nevi toprağı yenilemek gibi bir şeydir. Üstüne (CE belgeli, uluslararası kalite standartlarına uygun, hepsi orijinal olan ürünler) gübreleme mantığı ile A,C,D ve E vitaminlerini, cilde göre en iyi antioksidanları uyguluyoruz.

Denizli’de İlk
P.R.P işlemini Denizli’de ilk ben uygulamaya başladım. 15- 20 gün arayla yapılacak bir işlem değildir. Yani benim yaptığım teknikte ilk seans uygulanıyor, 3-4 ay sonra cildin isteğine göre bir kere daha uygulama yapıyoruz, sonra 8 ay ila 1 yıl sonra bir kere daha uyguluyoruz. Bu kişiye yeterlidir. Seans sayısı cildin ihtiyacına bağlı olarak değişebilir.

Acısız Güzelleşebilirsiniz
Banu Urgancı: P.R.P. yöntemini kimler uygulayabilir?
Cumhur Güner: Ben 25 yaşını geçmiş herkesin en azından senede 1 kere de olsa toprağı yeniletmesinde fayda görüyorum. Son derece güvenilir bir yöntem, yan etkisi yok denecek kadar az. Enjeksiyon tekniği ile uygulanıyor, çok ağrılı bir işlem değil. Şimdiye kadar uygulamadan kalkıp giden hasta görmedim. Kişiler daha parlak bir cilde, daha iyi bir görünüme ve daha sıkı bir cilde kavuşuyor. Bunu boyun bölgesi dahil, göğüs dekoltesine kadar rahatlıkla kullanabiliyoruz. Bazılarının göbek çevresinde, özellikle doğumdan sonra oluşan sarkmalar oluşuyor, bu bölgeleri de P.R.P yöntemi ile toparlayabiliyoruz. Saç kalitesini arttırmak için, lekelenmelerde ve sıkarlarda çok rahat kullanılabilir.

Cildin Gübreye de İhtiyacı Var
Gençleştirme çalışmalarında, yaşa göre değişen ürünler kullanmak şartıyla, içerisinde antioksidan, A,C,D ve E vitaminleri olan ürünleri 15-20 gün sonra cilde uygulayarak cildin gübresini vermek lazım. Yani cildi biraz daha iyi beslemek gerekiyor. Cildin daha sıkı görünmesini antikolajen dokuyu arttırarak ve bağ dokusunu azaltarak sağlıyoruz. Bu uygulamalar hem cildi parlaklaştırır, hem nemli tutar hem de cilt daha sağlıklı olur. Bu yöntemle yine boyun bölgesi dahil boyun kırışıklıklarında etkin kullanılabilir.

“Yooo… Ben Hep Böyleydim!”
Banu Urgancı: P.R.P. yönteminde nasıl ürünler kullanıyorsunuz, riski var mı?
Cumhur Güner: P.R.P yönteminde kullanılan ürünlerin tamamı organiktir. Her uygulama için kullanılan ürün farklıdır. Göz altı morlukları ve torbaları için farklı, derin çizgiler için kullanılan ürün farklı, leke için kullanılan ürünler farklı, leke açma yada beyazlatma için ürünler yine farklı. İstenilen sonuca ulaşmak için bilinçli kullanım şarttır.
Denizli küçük bir yer. Yanlış bir şey yapıldığında bu hemen duyuluyor, kişi bunu herkese anlatıyor, kimin yaptığını anlatıyor. Ama iyi bir şey yapıldığında; kişi gençleşiyor, kırışıklıklar gidiyor, lekeler azalıyor, göz altı morlukları gidiyor, arkadaş toplantılarında kişiye “sende bir değişiklik var, ne yaptırdın?” diye soruyorlar, kişi “yok ben hep böyleydim” diye cevap veriyor. Bu tür olaylarla çok sık karşılaşıyoruz. İyi yapılan kozmetik çalışmaların reklamı da zor oluyor.

PRP-ic5
Bu işi hakkını vererek yapmak istiyorsanız tüm gelişmeleri takip edip haberdar olmalısınız. Botoksta, dolguda, bütün mezoterapi çalışmaları hakkında bütün uygulamalara, workshoplara katılmalısınız. Ben en son gittiğim bir workshop da sunum da yaptım. Bir hastanın önceki görüntüleri, uygulamadan sonraki görüntüleri, nasıl yaptığımı anlattım. Çok da güzel sonuçlar aldım. Ama bir taraftan da gittiğimiz yerlerde kozmetikte neler kullanılıyor, hangi yanlışlar yapılıyor, hangi doğrular yapılıyor, bunları da gözlemliyorsunuz.

P.R.P. Hekim İşidir
P.R.P uygulamaları en fazla enjeksiyona bağlı riskler yaratabilir. Mesela uygulama sırasında damar patladığı zaman bir kanama, morluk olabilir. Bunlar geçici şeylerdir. Enfeksiyon oluşmaması için uygulamadan önce cilt temizlenir. Zaten enjeksiyonluk bir iş olduğu için hekimlerin işidir.

P.R.P. Bu İşin Köküdür
Banu Urgancı: Cilt bakımında bu kadar çok gelişme ve değişik yöntem varken neden P.R.P. yöntemini tercih etmeliyiz?
Cumhur Güner: Bana göre kimyasal peeling kozmetiğin vazgeçilmezlerindendir. Kimyasal peeling’lede insanlar fraksoniyel laser’in yaptığı işlemi yapabilirler ama kimyasal peeling’lerde doğru yapılmalı, örneğin hangi cilde % kaç oranında nasıl bir kimyasal çalışması yapılacak, %20 üzerindeki olaylar zaten hekim çalışmasıdır. Birçok veri takip edilerek yapılan çalışmalardır. Değişik asit grupları var, bunlar sertlik oranlarına göre farklılık gösterir. Yüze temizlendikten sonra fırça ile sürülerek yapılan bir uygumadır. Üstteki cilt tabakasını yakıp, onun soyulmasını sağlanır, alttan yeni cilt gelmesine yardımcı olunur. Yani cildi soyarak yenileme işlemi. Yine bir başka yöntem roller yöntemi, buda iğne ile yapılıyor ama P.R.P’ye göre oldukça ağrılı bir yöntem. Ayrıca her cilde uygun bir yöntem değildir.
Ancak P.R.P kullanıldığı zaman peeling işlemine gerek kalmaz. Çünkü biz orada zaten cildin içerisine enjeksiyon yaparak yenilenmelerini sağlıyoruz. Sonuç olarak P.R.P bu işin köküdür.

PRP-ic8

10 Yaş Geriye Gidilebilir
Banu Urgancı: P.R.P. yönteminin maliyeti nedir?
Cumhur Güner: P.R.P’nin, seansını 300-350 TL arasında yapıyorum. Antalya ve İzmir’de çeşitli eğitimlere katıldım, hatta birkaç tane uygulamada yaptım. Oralarda insanlar daha rahat. Denizli halkı bu uygulamaları tam olarak bilmiyor; kozmetik sektörüne olan güvensizlikten kaynaklanıyor, özellikle krem bazlı çalışmalardan bıkmış insanlar.
Özellikle kişiler evlendikten sonra umursamıyorlar ciltlerindeki sorunları. “Nasıl olsa alan aldı” diye düşünüyorlar. Neden böyle aynı güzellik, aynı gençlik sürmesin, böylece kişilerin aşkları, muhabbetleri daha güzel olmasın. Çünkü bu mümkün artık. Bir 10 yaş kadar geriye gitmek kadar güzel bir şey var mı? Bunun bedeli de ortalama 1500 TL civarında oluyor, bu fiyatlar İstanbul’da 4000-5000 TL’ ye kadar çıkıyor, ben biraz alışsın istiyorum Denizli halkımızın. Denizli’mizin kadınları güzel, neden bu potansiyeli heba edelim. Erkekleri de yakışıklı, kadınlar kadar ağırlıklı olmasa da potansiyel erkek hastalarım da var. Bu konuda merak ettiklerinizi bana gunerpol@gunerpol.com adresinden mail atarak ya da 0532 616 87 10 numaralı cep telefonumdan ulaşarak sorabilirsiniz.

Maliyetli Ama Sonuçlar Kesin
İşlemler maddi açıdan çok ucuz işlemler değildir ama kesin sonuç veren işlemlerdir. Bunların içerisinde en pahalısı, P.R.P ve dolgudur. Diğer ürünlerin seansları 150 TL’dir. Kişiler işlem yaptıracakları zaman, “arkadaşım şunu yaptırmış, çok güzel olmuş, aynısını bende yaptırmak istiyorum” şeklinde düşünüyorlar. Bu yanlış bir şey. Cildin istediğini yapmak gerekiyor. Kişilerin benim kafamda çizdiğim şekle saygı göstermelerini bana güvenmelerini istiyorum. Uygulama sonrasında rahat makyaj yapabilirler, kozmetik ürünlerin tamamını kullanabilirler hiçbir sorun olmaz. Cildi çok yormamalarını, yeterli beslenmelerini ve iyi temizlemelerini öneririm.

Yorumlar

Elif   -  Bağlantı 20 Mart 2014, 20:53

Ben 36 yaşındayım.2.hamileliğimde yüzümde lekeler çıktı elmacık kemiklerinde . 2 sene geçti .acaba kaç seansta bu lekeler gider.ben fethiyede ikamet ediyorum gelirsem hemen işlem yapıyormusunuz yoksa önce muayene mi ediyorsunuz . Bilgi verirseniz sevinirim . Prp ile ilgigi

gül   -  Bağlantı 12 Şubat 2014, 18:54

merhaba benim cildimde geniş gözenekler sivilcelerden kalan hafif çukurlar ve pürüzler var.mesela önce kimyasal peling sonra radyofrekansla tedavi yaptırmam mümkün olabilirmi.cildimin kusurlarından hem arınmasını, hemde sıkı görünmesini istiyorum.bu dedigim işlemleri nekadar ara ile yaptırabilirim.ve kaç seans gerekir.sivile çukurlarına kesin çözüm nedir.şimdiden teşekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı