REKLAMI GEÇ

15 OKULA BEYAZ BAYRAK

15 OKULA BEYAZ BAYRAK

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Denizli’de 15 okulun hijyenin temsili olan “Beyaz Bayrak” almaya hak kazandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2011 Perşembe, 15:10

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa denetimleri yapılan ve standartlara göre değerlendirilen okullar içerisinde “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan 15 okula, törenle beyaz bayrakları, sertifikaları ve pirinç levhaları Şenay Öztürk Ana Okulu’nda yapılan törenle teslim edildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Beyaz Bayrak projesiyle toplum sağlığının korumasının ve geliştirilmesinin, yaşam kalitesini yükseltilmesinin, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmenin, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesinin ve daha iyi düzeye çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti. Özel öğretim kurumlarının dahil olmak üzere toplam 742 okul ve kurumda
“Beyaz Bayrak” standartları yakalamak istediklerini belirten Oğuz, “Çıtamızı çok yüksek tutarak bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Beyaz bayrak almaya hak kazanan 15 okul ile birlikte Denizli’de toplam 103 okulumuz beyaz bayrak sertifikası, pirinç levha ve bayrak taşır oldu” dedi.

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ise 2008 yılında okullardaki hijyen koşullarının iyileştirilmesi için başlayan projede, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarla koordineli çalışmaların yapıldığını ifade etti.
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün ve okul müdürleri katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı