REKLAMI GEÇ

16 dolarla yola çıktı şimdi internet medyası devi oldu

16 dolarla yola çıktı şimdi internet medyası devi oldu

Denizlihaber.com’un Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli’de ağırladığı İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle, söyleşide buluştu. Özışık, “16 dolarla çıktığımız yolda yıllık 5 milyon dolarlık ciroya ulaştık” diye konuştu. Özışık, başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2012 Çarşamba, 18:16

Denizlihaber.com’un Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli’de ağırladığı İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İnternet Haber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, üniversite öğrencileriyle, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda bir araya geldi. İnternet medyasının geçmişte ve günümüzdeki durumu ve geleceğe dair değerlendirmelerini anlatan Özışık, öğrencilerin sorunları üzerine internet gazeteciliği konusundaki hikayesini anlattı.

90’lı yılların sonunda işsiz kalan Özışık, kitap yazmak için evine bir bilgisayar aldığını ve ilk kez o bilgisayar sayesinde daha önce kendi tabiriyle ‘İ’sinden bile anlamadığı internetle 1998 yılında tanıştığını söyleyen Özışık, 16 dolarla kurduğu ilk internet gazetesinin üzerinden geçen 12 yıllık sürede geldiği noktayı anlattı.

Özışık, “1997 de işsiz kaldım ve bu süre 3 yıl boyunca devam etti. İnternetle bu sırada tanıştım. O sıra aklıma internet gazeteciliği geldi. Kimlere söylediysem bu fikrim hoş karşılanmadı. 5 Mayıs 2000 tarihinde kendi internet sitemi kurdum. Ben bu yola 16 dolar ile başladım ve şimdi yıllık 5 milyon dolar ciro ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

PAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Fatih Karaosmanoğlu, Özışık’a söyleşi sonrası teşekkür edip, çiçek ve plaket sundu. Karaosmanoğlu, kendisinin de kısa süre de olsa bir yazarlık deneyimi olduğuna dikkat çekerken, internet medyasının günümüzdeki durumu hakkında Özışık’ın verdiği bilgilerin önemine değindi.

16 dolarla medya patronu oldu
Kurduğu İnternet Haber isimli şirketi ile İnternethaber.com, İnternetspor.com, Gazeteoku.com, Gazeteciler.com ve Sinemakeyfi.com gibi birçok tanınmış sitenin sahibi olan Özışık, bugün 50 kişilik bir ekiple Türkiye’nin her gün milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen sitelerini yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı