REKLAMI GEÇ

3.ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ İÇİN SON RAKAM 2 MİLYON 550 BİN OLDU

3.ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ İÇİN SON RAKAM 2 MİLYON 550 BİN OLDU

Kentte yaptırılacak olan üçüncü Endüstri Meslek Lisesi’ne hayırseverlerin katkısı sürüyor. Son imzalanan iki protokol ile birlikte imzalanan protokol sayısı 34’e yükseldi ve hayırseverlerin yapacakları katkı da 2 milyon 550 bin TL’ye ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2011 Perşembe, 15:42

Vali Yavuz Erkmen’in makamında imzalan protokollerle, Pekdemir Alışveriş Merkezleri adına Cemal Pekdemir, Askon Demir Çelik A.Ş. adına da Demir Aslan Konyalıoğlu 75’er bin TL’lik protokollere imza koydular. Atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olması beklenen ve yarısının hayırseverler tarafından karşılanması hedeflenen okulun maliyetinin, imzalanan protokollerle birlikte 2 milyon 550 bin TL’si karşılanmış oldu

Vali Erkmen, hayırseverler Cemal Pekdemir, Demir Aslan Konyalıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katıldığı imza töreninde yaptığı konuşmada, atelyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olacak olan Denizli Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nin maliyetinin yarısının hayırseverler tarafından karşılanmasını arzu ettiklerini ve şu ana kadar imzalanan protokoller ve bundan sonra imzalanacak protokollerle bu hedefin gerçekleştirilmesi yolunda önemli mesafeler alındığını belirterek, “ Değerli hayırseverlerimiz Cemal Pekdemir ve Demir Aslan Konyalıoğlu’na katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Devletimizin, İl Özel İdaremizin ve Belediyemizin okul yaptırmak için ayırdığı kaynakların yeterli gelmediği durumlarda hayırseverlerimiz devreye giriyorlar. Kimi okul yaptırıyor, kimi derslik yaptırıyor, kimi de bu konuda yapmış olduğumuz projelere destek veriyor. Eğitime yapılan katkının büyüğü küçüğü olmaz. Milli Eğitime yapılan her türlü hayrı teşekkürle ve şükranla karşılıyoruz. Protokol imzaladığımız arkadaşlarımız Denizli’nin ekonomik kalkınmasına destek verirken her türlü sosyal ve kültürel faaliyette de bizlerin yanında oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Okulumuzu önümüzdeki yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz. Mesleki eğitimin önemine inanıyor ve bunun çok daha iyi yerlere gelmesi için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızı mesleki eğitime yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu durumda da çocuklarımızın eğitim göreceği fiziki mekanları yaratmak gerekiyor. Bu düşünceden hareketle yola çıktık. Üçüncü Endüstri Meslek Lisesi Denizli’de yeni bir kazanım olacaktır ve buradan mezun olan çocuklarımız da ülkemizin ve Denizli sanayisinin emrinde olacaklardır. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Askon Demir Çelik A.Ş. adına protokole imza koyan Demir Aslan Konyalıoğlu, “bu topraklarda yetiştik, bu topraklarda okuduk, bu topraklarda üniversite öğrenimimizi yaptık. Memleketimize bir katkıda bulunmak istiyorum. Benimki bir başlangıç. İnşallah arkasını getireceğim, söz veriyorum” diye konuştu.

Pekdemir Alışveriş Merkezleri adına Cemal Pekdemir de, Vali Yavuz Erkmen’in hayırseverlerin eğitime katkı yapması konusunda gerçekleştirdiği projelerin önemine dikkat çekerek, “Sizler projeleri bizlere sunuyorsunuz ve bizler de elimizden geldiği kadar bunlara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Gönlümüz arzu ediyor ki okulun tamamını yapalım. Ama şu anki imkanlarımızla şimdilik bir sınıf yapıyoruz. Kısmet olursa bunun devamını getirmeye çalışacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından hayırseverlerin 75’er bin TL katkıda bulundukları protokoller Vali Yavuz Erkmen ve hayırseverler Cemal Pekdemir ve Demir Aslan Konyalıoğlu tarafından imzalandı.

Merkez Göveçlik mahallesine yaptırılacak olan “Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” 43 derslikli olacak ve bodrum+zemin+2 kattan oluşacak. Toplam 8 bin 495 metrekare kapalı alana sahip olacak olan okulun inşaatının 2012 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı