REKLAMI GEÇ

42. PROTOKOL İMZALANDI

42. PROTOKOL İMZALANDI

Denizli’de yaptırılacak üçüncü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne hayırseverlerin katkısı sürüyor. Son imzalanan protokollerle birlikte imzalanan protokol sayısı 42’e yükseldi ve hayırseverlerin yapacakları katkı da 3 milyon 150 bin TL’ye ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2011 Cuma, 16:27

Vali Yavuz Erkmen’in makamında imzalan protokollerle, Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Ali Atlamaz ve Musa Kazım Manasır 75’er bin TL’lik protokollere imza koydular. Atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olması beklenen ve yarısının hayırseverler tarafından karşılanması hedeflenen okulun maliyetinin, imzalanan protokollerle birlikte 3 milyon 150 bin TL’si karşılanmış oldu.

Vali Erkmen, hayırseverler Ali Atlamaz ve Musa Kazım Manasır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bayındırlık ve İskan İl Müdür Ahmet Uçmaklı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katıldığı imza töreninde yaptığı konuşmada, atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olacak olan Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin maliyetinin yarısının hayırseverler tarafından karşılanmasını arzu ettiklerini ve şu ana kadar imzalanan protokoller ve bundan sonra imzalanacak protokollerle bu hedefin gerçekleştirilmesi yolunda önemli mesafeler alındığını belirterek, “ Değerli hayırseverlerimiz Ali Atlamaz ile Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Musa Kazım Manasır’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Devletimizin, İl Özel İdaremizin ve Belediyemizin okul yaptırmak için ayırdığı kaynakların yeterli gelmediği durumlarda hayırseverlerimiz devreye giriyorlar. Hayırseverlerimiz Denizli’nin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkı verirken bir taraftan da eğitime katkıda bulunuyorlar. Ali Atlamaz ve Musa Kazım Manasır’a eğitime verdikleri destekten dolayı çocuklarımız ve Milli Eğitimimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HALKIMIZIN BERAT KANDİLİ’Nİ KUTLARKEN, TERÖRÜ DE KINIYORUM
Vali Erkmen, halkımızın ve İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutladığını ifade ederek, Diyarbakır’da şehit edilen askerler konusuna da değindi. Diyarbakır’da şehit edilen askerlere Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Vali Erkmen, “Bu eylemleri yapanları kınıyoruz. Biz millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde güzellikleri paylaşalım istiyoruz. Ülkemiz çok daha ileri gitsin, çok daha güzel hale gelsin ve insanlarımız mutlu olsun istiyoruz. Bütün gayretimiz bu yönde. Bizim dileklerimizi paylaşmayan, ülkenin birliğini, beraberliğini bozmayı hedef alan herkesi ve Denizli halkı olarak da bu saldırıyı, terörü bir kez daha kınadığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Hayırsever Musa Kazım Manasır da protokol töreninde yaptığı konuşmada, ilk okulunu donanımı ile birlikte 1974 yılında o günün parasıyla 880 bin TL’ye yaptığını ifade ederek, “O okulun verdiği mutluluğu hiçbir zaman hiçbir yerde bulamadım. İmkanlarım oldukça daima eğitime katkı vermeye çalıştım. Yaptırdığım okuldan mezun olan öğrencilerin beni gördüklerinde “Ben sizin yaptırdığınız okuldan mezun oldum” demeleri bana büyük mutluluk veriyor. 2006 yılında kendi köyüm olan ve eski adı Manasır olan şimdiki Şirinköy’de inşaatı yarım kalan okulun da yapımını üstlendim ve tamamladım. Eğitimin yanı sıra farklı alanlarda da hayır yatırımlarım oldu. Ama eğitim alanında yaptığım hayır yatırımları bana büyük bir mutluluk veriyor” diye konuştu.

Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına protokol imzalayan Ali Atlamaz da, halkımızın ve İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutlayarak başladığı konuşmasında, “Dünkü hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum. Geçim sıkıntıları, terör eğitimle hallolacaktır diye düşünüyorum. İnşallah bu işlere gönül veren insanlar çoğalır ve okul ihtiyacı diye bir şey günümüz Türkiye’sinde olmaz diye düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokoller Vali Yavuz Erkmen, Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına protokol Ali Atlamaz ve hayırsever Musa Kazım Manasır tarafından imzalandı.

Merkez Göveçlik mahallesine yaptırılacak olan “Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” 43 derslikli olacak ve bodrum+zemin+2 kattan oluşacak. Toplam 8 bin 495 metrekare kapalı alana sahip olacak olan okulun inşaatının 2012 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı