REKLAMI GEÇ

78 OKULA KORUYUCULUK YAPAN 100 HAYIRSEVERE ÖDÜL

78 OKULA KORUYUCULUK YAPAN 100 HAYIRSEVERE ÖDÜL

Okulların bire bir kurumlar ya da kişilerle eşleştirilerek, eksiklerinin giderilmesi, teknolojilerinin geliştirilmesi, sorunlarının çözülmesini içeren ‘Bizim Okul’ projesine bugüne kadar destek veren ve 78 okula koruyuculuk yapan 100 hayırsevere, onur belgesi verildi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2011 Salı, 17:55

Okulların maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının çözülmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, teknolojik imkanlardan geniş ölçüde yararlanması noktasında okul aile birlikleri veya okul dernekleri ile ortak hareket ederek, çaba göstermeye yönelik olan “Bizim Okul” projesine destek veren hayırseverler, Vali Yavuz Erkmen’in onurlarına verdiği yemekte “Onur Belgesi” ile ödüllendirildi.

KİMLER KATILDI?
Polisevi’nde düzenlenen törene; Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, odaların temsilcileri, daire müdürleri ve hayırseverler katıldı.

“DENİZLİ GENELİNDE 151 OKULU HAYIRSEVERLER YAPTIRDI”
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli genelinde 151 okulun hayırseverler tarafından yaptırıldığını ve bu hayırseverlerin yaptırdıkları okul ile olan bağlarını sürdürdüklerini söyledi. Hayırseverler tarafından yapılmayan okulların da bir hamisinin, bir destekçisinin olması için “Bizim Okul” projesini hayata geçirdiklerini ve hayırseverlerin de bu projeye büyük destek verdiklerini belirten Oğuz, “ Eğitimin sorunlarını çözüp çocuklarımıza modern okullarda eğitim aldırmak, bilgili, donanımlı çocuklar yetiştirmek için sizlerin desteğini talep ettik. Sizler de bizleri kırmayıp destek verdiniz. Denizli’de sorunsuz bir eğitim ortamı yaratma çabasına verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, okulların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki okullarımızdaki idareci ve öğretmenlerimizin, çocuklarımızın eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları konusunda harcayacakları zamanın bir bölümünü, okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına harcamaktaydılar. Bu proje ile bunun önüne geçilmiş olacak. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici de projenin anlam ve önemine dikkat çekerek, eğitimin kalitesinin yükseltilmesinde ve okulların sorunlarının çözümünde hayırseverlerin sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederek, bu projenin tüm ülkeye örnek olması gerektiğini ifade etti. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin eğitime yaptığı katkılar hakkında bilgi vererek, bundan sonra da eğitime en azami şekilde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

HER OKULUN BİR HAMİSİ VAR
Vali Yavuz Erkmen, “Bir taraftan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen ödenekler, bir taraftan İl Özel İdaresi’nin ayırdığı ödenekler, bir taraftan Denizli Belediyesi’nin verdiği destekler, bunlar toplandığı zaman yine de bakıyoruz ki eksikliklerimiz var. Bu noktada hayırseverlerimiz devreye giriyor. Denizli hayırseverlik anlamında hemen hemen her konuda ülkemizin önde gelen illerinden biridir. Kimi hayırseverlerimiz okul, kimileri de ek derslikler yaptırıyor. Ama kimi okullarımız var ki o okulun bir hamisi olması lazım. Bu düşünceden hareketle, okullarımızı birebir kurumlarımızla ve kişilerimizle eşleştirmek istedik ki o okullarımızın bir sahibi olsun. Onlar okul aile birlikleriyle birlikte, okullarımıza sahip çıksınlar. Siz çok değerli hayırseverlerimiz bunu olumlu karşıladınız. Biz bundan dolayı sevinçliyiz. Bu Türkiye’de bir örnek olacaktır” dedi.

“50 MİLYONLUK YATIRIMIN
15 MİLYONUNU HAYIRSEVERLER YAPTI”
Vali Erkmen, Denizli’de eğitimde 50 milyonluk yatırım, Sayın Başbakanımızın gelişiyle hizmete açılacak. Bunun 15 milyonunun hayırseverlerimiz tarafından yapıldığını görüyoruz” dedi.

OKULUN BEDELİNİN YÜZDE 50’SİNİ VER, OKULA ADIN VERİLSİN
Vali Erkmen, “Bunların yanında daha önce yapılmış okullarımızda uygulamaya koyduğumuz projenin, çok büyük katkı getireceğini umuyoruz. Bütün hayırseverlerimize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Daha önce yapılmış olan ama bir hayırseverimizin adını taşımayan okullarımızın da hayırseverlerimiz tarafından, bedelinin yüzde 50’sinin hayırsever tarafından karşılanması suretiyle okullara onların adını veriyoruz” diye konuştu.

“FATİH PROJESİ’NDE OKULLAR YARIŞ HALİNDE”
FATİH projesine de değinen Vali Erkmen, Denizli’de okulların bu alanda bir yarış halinde olduklarını ve birçok okulda bu projenin hayata geçirilmesi için çabaların sürdüğünü söyledi.
Vali Erkmen, “Kısa süre içerisinde fiziksel ihtiyaçlarımızı giderip okullarımızı normal öğretime çevirirken, bir taraftan da içinin donanım anlamında tüm eksiklerini giderip son teknolojik gelişmelere ayak uydurarak fiziki şartları iyileştirilmiş okullarımızda, çocuklarımıza eğitim vermek istiyoruz. Denizli’de bu birliktelikle çok daha iyi şeyleri birlikte başaracağız. Tüm hayırseverlerimize ve sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

78 OKULA, 100 KORUYUCU
Son olarak hayırseverler adına söz alan Necip Helvacı, okullara hamilik yapmaktan ve eğitime katkı yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, projenin geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından 78 okula hamilik yapan 100 hayırsevere, onur belgeleri, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı