REKLAMI GEÇ

Abalıoğlu’ndan, 4 milyon TL’lik EML

Abalıoğlu’ndan, 4 milyon TL’lik EML

Hayırsever İşadamı Orhan Abalıoğlu, Denizli’ye 40 derslikli ve 4 milyon TL’ye mal olacak olan Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’ni yaptırıyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2009 Perşembe, 16:49

Hayırsever Orhan Abalıoğlu, Denizli’ye, 4 milyon liralık endüstri meslek lisesi yaptırıyor.
Ankara asfaltı üzerindeki Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün karşı tarafındaki arsa üzerine, bodrum + zemin + iki kattan oluşacak olan ve toplam 8 bin 495 metrekare alana sahip olan okul binasının yapımına ilişkin protokol, Vali Yavuz Erkmen’in makamında düzenlenen törenle imzalandı.

Protokol törenine Vali Yavuz Erkmen ve Hayırsever İşadamı Orhan Abalıoğlu’nun yanı sıra, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve okulun projesini ücretsiz yapacak olan Çıralı Grup adına Mimar Erhan Çıralı katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, güzel bir olaya tanıklık ettiklerini ve bu güzelliği yaşatan Orhan Abalıoğlu ve kendisine destek olan Erhan Çıralı’ya teşekkür etti. Vali Erkmen “Orhan Abalıoğlu Denizli ekonomisine hayat veren, başarılı şekilde üretim yapan, Türkiye’deki ilk 500 firma açıklandığı zaman Denizli’nin gururu olmuş bir büyüğümüz. Geçtiğimiz yıllarda kendisi 32 derslikli bir okul yaptırmıştır. Bugün de yeni bir okul için protokol imzalayacağız. Bu protokolle de 40 derslikli endüstri meslek lisesi yaptıracak. Tüm Denizlililer adına kendisine çok teşekkür ediyoruz. Denizli eğitim anlamında çok iyi bir seviyede. Ama bizim için önemli olan bir taraftan fiziki eksikliğimizi tamamlamak, bir taraftan da eğitimdeki seviyemizi düşürmemek olacaktır. Bu doğrultuda bütün okullarımızın normal eğitime geçmesi, dersliklerinin yeterli hale gelmesi, sosyal donatılarının olması bu seviyenin yükselmesinde çok katkı yapacaktır” dedi. Vali Erkmen, okulun altyapısının hazırlanmasını sağlayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye de teşekkür etti.

Valilik de engelliler için okul yapacak
Vali Erkmen, okul yaptırırken bazı okullara öncelik verip bazılarına önem vermemeleri gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ve kendileri için bütün okulların eş değer öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Bizim hiçbir okulumuzu istememe ya da birini daha önce ya da daha sonra isteme gibi bir lüksümüz olamaz. Bizim için tüm okullarımız çok değerli. Orhan Bey, Endüstri Meslek Lisesi gibi maliyeti çok olan bir okulu yapmak istemiştir. Bize de diğer okulu siz yapın demiştir. Yani engelli çocuklarımızın yararlanabileceği bir okul. Ama bu okulun hemen devreye girme gerekliliği yok. Diğer okulu devlet olarak biz yapacağız. Bu konuda Denizli Belediyesi imar planında gerekli çalışmaları yaptı” dedi.

Hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu da yatırımları çok sevdiğini ve bunların içinde eğitim yatırımlarının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Eğitim için okul yaptırmayı çok isterim. Sanayici olduğumuz için meslek lisesi yapmak bize daha uygun geldi. En zorunu, en büyüğünü ve en güzelini seçtik. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından okulun yapımına ilişkin protokol Vali Erkmen, Hayırsever İşadamı Abalıoğlu, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, okulun projesini ücretsiz yapacak olan Çıralı Grup adına Mimar Erhan Çıralı tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı