REKLAMI GEÇ

ADAY ÖĞRETMENLER UYUM EĞİTİMİNDE

ADAY ÖĞRETMENLER UYUM EĞİTİMİNDE

Yeni atanan aday öğretmenler için uyum eğitimi başladı.

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2011 Çarşamba, 16:24

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2011 Ağustos ayı içerisinde yayınlamış olduğu Uyum Eğitimi genelgesi doğrultusunda, bu yıl ilk defa yeni atanan öğretmenlere yönelik, göreve başlamadan önce, oryantasyon eğitimleri gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 81 ildeki göreve yeni başlayacak öğretmenlere uyum eğitimlerinin başladığı ilk günde video konferans yöntemiyle bağlanarak seslendi. Oryantasyon eğitimine, Türkiye genelinde, 26 Ağustos’ta ataması yapılan 11 bin 475 öğretmen katılıyor.

İlimizde de ilk atama ile göreve başlayan 42 aday öğretmenin uyum eğitimleri Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nde başladı.

Uyum eğitiminin açılış töreninde Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılınç, Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, Reşat Erdoğan ve öğretmenler hazır bulundu. Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılınç , “Bugün başlamış olan uyum eğitimi milli eğitim tarihinde bir ilk ve çok güzel bir uygulama. Sizlere, görev yerlerinizde göreve başlamadan önce, Milli Eğitim yapısı, okulların durumları ve aldığınız sorumluluk ve yükümlülükler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu eğitimi çok iyi değerlendirmenizi umut ediyorum. Eğitim hayatınızdan sonra sizler de birer eğitimci oldunuz, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında, onların kişiliklerinin gelişiminde sizlerin rolü çok büyük. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

6 Eylül’de başlayan ve 16 Eylül’e kadar sürecek uyum eğitiminde; geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme sistem ve mesleki gelişim, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yeri ve önemi, eğitim liderliğinin tanıtımı, kişisel ve mesleki değerler, mesleki gelişim, öğrenciyi tanıma, öğrenme ve öğretmen süreçleri, öğrenmeyi-gelişimi izleme ve değerlendirme, okul aile ve çevre işbirliği, eğitimde rehberliğin yeri ve önemi, ilkyardımın temel ilkeleri ve uygulamaları, performansa ilişkin ana kavramlar ve performans yönetim sisteminin kazanımları, öğretim materyallerinin tanıtımı ve kullanımı, öğretim etkinliklerini tasarlama ve uygulama, öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi, bulunduğu çevrenin coğrafi şartları, ekonomik şartları ve sosyo-kültürel değerleri gibi konular ele alınacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı