REKLAMI GEÇ

AHMET-HANİFE PARALI ANAOKULU’NUN TEMELİ ATILDI

AHMET-HANİFE PARALI ANAOKULU’NUN TEMELİ ATILDI

Paralı Ailesi tarafından, Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yaptırılacak olan Ahmet-Hanife Paralı Anaokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2011 Cuma, 17:25

Törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Hayırseverler Enver ve Nuri Paralı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Paralı Ailesi’ne eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, Denizli’de anaokulu çağında 24 bin çocuğun bulunduğunu ve bunların okula kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Hayırsever İş Adamı Enver Paralı da bir ülkenin kalkınması için yetişen neslin iyi eğitilmesi gerektiğini vurgulayarak, ülkemizin kalkınması için çocukların iyi yetişmesi gerektiğini ve bu konuda eğitime destek verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu yanında Paralı Ailesi’ne ait olan bir evi, belediye olarak almak istediklerini, ancak Paralı Ailesi’nin bu evi satmak yerine belediyenin vereceği bir arsa ile takas ederek, üzerine okul yaptırmak istediklerini söyleyerek, düzenlenen törenle bu okulun temelini attıklarını belirtti.

Vali Yavuz Erkmen ise temeli atılacak olan anaokulunun, 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinin planlandığını söyleyerek, “Bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Enver Paralı ve Nuri Paralı olmak üzere Paralı Ailesi’ne ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Burası 1 milyon TL’yi bulacak olan bir yatırım. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Bizi geleceğe taşıyacak olan eğitimdir. Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, onları vatan, millet sevgisi ile bayrak sevgisi ile donatırsak ve Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi çağdaş uygarlık seviyesine çıkmak isteyen toplum isek, bu takdirde her şeyin eğitimden geçtiğinin bilincinde olmalıyız. Bu anlamda çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Buradan Paralı Ailesi’ne ve bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, Denizli olarak okul öncesi eğitimde okullaşma oranında yüzde 91 seviyesine ulaşıldığını, fiziki kapasitenin tam hale getirilmesi halinde bu oranın yüzde 100’e ulaşacağına dikkat çekti ve anne ve babalara da seslenerek, çocuklarını okul öncesi eğitime göndermelerini istedi.

Konuşmaların ardından Hayırsever İş Adamı Enver Paralı’ya Vali Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından plaket verildi. Okulun temeli; Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı. Ahmet-Hanife Paralı Anaokulu, 6 derslikli bodrum+zemin+1 kattan oluşacak ve 900 bin TL’ye mal olacak. Altı ayda tamamlanması planlanan okulun bedelinin tamamı hayırsever tarafından karşılanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı