REKLAMI GEÇ

“Anadilde eğitim söylemi, ulusu ayrıştırma çabasıdır”

“Anadilde eğitim söylemi, ulusu ayrıştırma çabasıdır”

ADD Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, ‘anadilde eğitim’ gibi söylemlerle, Türk ulusunun ayrıştırılmaya çalışıldığını belirterek, herkesi Türkçeyi doğru ve güzel kullanmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2010 Cumartesi, 17:15

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, 26 Eylül Türk Dil Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, herkesi Türkçeye sahip çıkmaya çağırdı. Karaca, “Dil, bir toplumu ulus yapan temel ögelerdendir. Toplumların tarih boyunca ürettikleri, kültürlerini oluşturan tüm değerler, dil aracılığıyla biçimlenir, yaşatılır ve geleceğe aktarılır. İnsanlar arasında duygu, düşünce ve inanç birliğini oluşturan, toplumsal yapıyı güçlendiren, geçmişle gelecek arasında ortak bir bağ kuran en önemli yapı taşı dildir” dedi.

Atatürk’ün, çağdaşlaşma sürecinde, Türk dilinin geliştirilmesine verdiği önemi vurgulayan Karaca, “Atatürk’ün yönergeleriyle Türk Dil Kurumu kurulmuş ve onun ‘Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır’ anlayışı doğrultusunda yapılan çalışmalarla yabancı sözcükler dilimizden çıkarılmıştır. Büyük bir coşkuyla başlatılan Dil Devrimi’nin ardından, bugün Türkçenin doğru kullanılması konusunda yaşanan kimi sorunlar hepimizi üzmektedir” dedi.

Türkiye üzerinde bölücü emeller taşıyanların, ‘anadilde eğitim’ gibi söylemlerle, Türk ulusunu ayrıştırma çabası içinde olduklarını ifade eden Karaca, “Bu çabalar karşısında; başta yöneticiler, yazın, sanat, akademi dünyamızın saygın isimleri olmak üzere, toplumu oluşturan herkesin, zengin Türkçemizi doğru ve güzel kullanması, diline sahip çıkması ve geliştirmesi gerekmektedir. Nasıl ki bir insanı var eden parmak izi ise bir milleti var eden temel varlığı da dilidir. Türkçemiz Türk ulusunu var eden parmak izidir. Türkçemize sahip çıkalım. Çünkü Türk demek Türkçe demektir. Dil Bayramımız tüm Türk ulusuna kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı