REKLAMI GEÇ

Ardıç’a ‘DAMAT KONTENJANI’ yakıştırması

Ardıç’a ‘DAMAT KONTENJANI’ yakıştırması

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ardıç’ın, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından PAÜ’ye, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun damadı olduğu için “damat kontenjanından” atandığını iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2010 Salı, 17:55

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Sert, Eğitim-Bir-Sen’de düzenlediği basın toplantısında, Rektör Ardıç’ın sözleriyle icraatlarının uyuşmadığını ileri sürdü. PAÜ’de rektörlük seçimi yaklaştıkça adayların ,”Bilim üreten bir üniversite” temalı açıklamalar yaptığına dikkat çeken Sert, “Bu söylenenlerden de açık bir şekilde anlaşılıyor ki mevcut üniversite yapısının baştan sona değişmesi gerekiyor” dedi.

“HANGİ BİLİMSEL ÇALIŞMA KRİTERİNE GÖRE DAVRANDINIZ?”
Yeni aday olan hocaların vaatlerini bir yere kadar anladıklarını söyleyen Ahmet Sert, ancak Rektör Ardıç’ın yaptıklarıyla açıklamalarının ne kadar uyuştuğunu anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Sert, “Sayın Rektör, bazı medya organlarına verdiği röportajlarda, ‘Disiplin tanımam’ diyerek güya öğretim üyelerine özgürlük tanıdığını ima ediyor. Peki Sayın Rektör, sicillerini bozduğunuz veya olması gereken sicil notunu bilerek aşağıya çektiniz öğretim üyelerini mağdur ederken siyasi davranmadınız da hangi bilimsel çalışma kriterine göre davrandınız?” diye konuştu.

“HEPSİYLE MAHKEMELİK OLDU”
Prof. Dr. Ardıç’ın, bir açıklamasında, “Üniversiteye siyaset sokmam” dediğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, “Üniversiteye siyaset sokmayan rektörümüz, genel sekreter yardımcısı, hastane başmüdürü, fakülte sekreterleri, şube müdürleri, sendika temsilcileri gibi onlarca makamdaki kişileri, özlük haklarını hiçe sayarak yerlerini değiştirdi, ilçeye sürgün gönderdi. Hepsiyle mahkemelik olup PAÜ’nün itibarını adliye koridorlarının vicdanına terk etti. Bütün bunları siyasi amaçlarınıza hizmet için yapmadınız da hangi bilimsel ya da kanuni bir dayanağa müracaat ederek yaptınız?” dedi.

“İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNDÜ MÜ?”
Rektör Fazıl Necdet Ardıç’ın, mahkeme kararıyla görevine iade edilen personele, “Mahkeme kararı senin bu kapıdan içeri girmene yarar, görev yapmanı sağlamaz. Burayı ben yönetiyorum” dediğini de öne süren Ahmet Sert, şunları kaydetti: “Mahkeme kararını hiçe saymış, despotik bir tavır ortaya koymuş, sonra da medyaya, ‘Tek adam dönemini yıktım’ diye beyanatta bulunmuştur. Devletin parası ve Denizlili hayırseverlerin büyük fedakârlıklarıyla yapılan binaları şahsi parasıyla yaptırmış gibi reklâm yapan Sayın Rektör, Sayın Cumhurbaşkanı’nın çalışan rektörlere sahip çıktığını, teamül olarak da üniversitedeki oylamada birinci sırada olanları atadığını takdirle belirtmiştir. Peki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün birinci sırada olanları atamasını takdirle karşılayan rektörümüz, kendi ikinci sırada bulunmasına ve aradaki oy farkı bir hayli fazla olmasına rağmen ‘damat kontenjanından’ atanmasını nasıl karşıladı? Hiç istifa etmeyi düşündü mü veya bunun doğru bulmadığı yönünde kamuoyuna bir beyanda bulundu mu?”

“KAMPUSLE MEDYADAKİ ARASINDA YEDİ FARK VAR”
PAÜ’de 4/B ve 4/C kadrolarında sözleşmeli çalışanların her zaman üvey evlat görülüp ihtiyaçlarına ve dilekçelerine cevap verilmediğini iddia eden Ahmet Sert, şunları söyledi, “Sayın Rektör, en sonunda bankalarla imzalanan maaş hesabı karşılığı promosyondan bu personeli mahrum etmiş, bilgi edinme amaçlı dilekçelere cevap dahi vermemiştir. Olumsuz cevap dahi vermediğine göre çağdaş dünyanın bir gereği olan bilgi edinme hakkını görmezden gelmiştir. Bütün bunlar sıralandığında, medyadaki rektör profiliyle kampüsteki arasında en az yedi fark bulunduğu, kamuoyu tarafından rahatlıkla anlaşılacaktır”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı