REKLAMI GEÇ

BAĞCI REKTÖRLÜĞE ADAY

BAĞCI REKTÖRLÜĞE ADAY

PAÜ’de, Ocak ayında yapılması beklenen rektörlük seçimleri için ilk aday belli oldu. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Bağcı son yapılan seçimde en çok oyu alan aday olmasına rağmen, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Necdet Ardıç’ı rektör olarak atamıştı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2010 Salı, 17:08

Pamukkale Üniversitesi’nde, rektörlük seçimleri Ocak ayında yapılacak olmasına rağmen, rektör adayları şimdiden çalışmalara başladı. Rektörlüğe aday olduğunu açıklayan ilk isim ise Prof. Dr. Hüseyin Bağcı oldu. Bağcı, öğretim üyeleri ve basın mensuplarına gönderdiği yazılı açıklama ile rektörlüğe aday olduğunu duyurdu ve öğretim üyelerinden destek istedi.

DENİZLİHABER’E ANLATTI
PAÜ’de rektörlük seçimlerinin Ocak ayında olmasına rağmen, seçime birlikte hazırlandığı ekibi ile şimdiden çalışmalara başlama kararı aldıklarını DENİZLİHABER’E anlatan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Projelerimizi sadece üniversite ile değil, tüm Denizli ile paylaşmayı düşünüyoruz. Onun için henüz seçimlere çok zaman varken bile adaylığımızı açıklayıp, projelerimizi anlatmayı istedik. Bundan sonra, projelerimizi ve üniversiteyi nasıl ileriye taşıyacağımızı, birebir yapacağımız görüşmeler ve bilgilendirme toplantıları ile anlatacağız” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nde, daha önce rektör yardımcılığı yapan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Üniversiteler evrensel kimliğinin gereği olarak bilimin üstünlüğüne ve tartışılmaz gücüne inanan kadrolarla desteklendiği takdirde, ileri gidebilecek ve evrensel bir konuma kavuşacaktır. Üniversitelerin temel görevi, evrensel özelliğini bilgi çağında daha fazla öne çıkarmak ve gerçek boyutuyla üniversiter anlayışı toplumlara yaymaktır. Bu düşünce ve bilinçte olan bir akademisyen olarak 6 Aralık 1977 yılından bu yana, asli görevim olan öğretim üyeliği yanında, anabilim dalı başkanı, bölüm başkanı, enstitü ve araştırma merkezi müdürü, dekan, rektör yardımcısı ve üniversitelerarası kurul üyesi olarak yaptığım görevlerimi, halen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Sağlık Bakanlığı, Teknokent komisyon üyelikleri ve danışmanlıklarla sürdürmekteyim. Bu süreçte yükseköğretim sisteminin her kademesinin yönetim inceliklerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşmak arzusuyla sizlerle fikir alışverişlerinde bulunmaktayım” dedi.

“Rektörlük nöbetini devralmaya hazırım”
Bağcı, öğretim üyelerine gönderdiği açıklamasında, “Sürdürmekte olduğumuz bilgilendirme toplantılarından edindiğim izlenimlere dayanarak, geçmişte ifade ettiğim tekrar buluşabilme arzusunun gerçekleşebileceği inancına varmış bulunmaktayım. Pamukkale Üniversitesi’ni bugünlere getiren siz değerli öğretim üyesi arkadaşlarımın katkıları ile el ve gönül birliği içerisinde, hep duyduğum heyecanı ve çabayı daha da artırarak, üniversitemizi yarınlara taşımak üzere rektörlük nöbetini sizin onayınızla, sadece biz merkezli, örnek yöneticilik yapmak üzere devralmaya adayım. Evrensel bilim anlayışı ve geleneğinin yerleşmesi bağlamında, üniversitemizin kazanmış olduğu dinamizmi geliştirerek sürdürmek, ulusal ve uluslararası düzeyde daha büyük başarılara birlikte imza atmak en büyük hedefimiz olacaktır” dedi.

Bağcı, geçen seçimlerde
en çok oy alan aday olmuştu
Pamukkale Üniversitesi’ndeki, rektör yardımcılığı ve tıp fakültesi dekanlığı görevlerinden, 2007 yılında, rektörlük seçimlerine katılmak için ayrılan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu seçimlerde 156 oy alarak en çok oy alan rektör adayı olmuştu. 9 adayın yarıştığı seçimlerde, şimdi PAÜ’de rektör olan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç 114, Prof. Dr. Ender Düzcan 96, Prof. Dr. Hasan Erdoğan 51, Prof. Dr. Bülent Topuz 33, Prof. Dr. Önder Göçgün 19 oy almıştı. Seçimler sonucunda, en çok oy alan ilk 6 adayın isimleri YÖK’e bildirilmiş ve YÖK daha sonra ilk üç adayı dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunmuş ve Sezer, Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ı rektör olarak atamıştı. Bağcı’nın yanı sıra, 2011 Ocak ayında yapılması beklenen seçimlerde, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın da yeniden aday olması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı