REKLAMI GEÇ

Bana para vereceksin, nerden verirsen ver

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Kızıklı, sendikacılık alanında bugün geçmişte yapılan hataların sıkıntısının yaşandığını söyledi. Kızıklı, “Ülkemizde geçmişte işçi sendikacılığı sadece ücret anlayışı üzerine oturtulmuştu. Ücret sendikacılığı, ‘Bana para vereceksin, nerden verirsen ver’ noktasında bir sendikacılıktı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

Türk Eğitim-Sen’in (TES) düzenlediği 9. Strateji Geliştirme toplantısına katılmak üzere Denizli’ye gelen Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Kızıklı,bugün, ülkemizde sendikacılık alanında geçmişte yapılan hataların sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Geçmişte ülkemizde sadece ücret politikacılığı yapıldığını söyleyen Kızıklı, “Türkiye, 75 yıllık bir sendikacılık geçmişine sahip. Memur sendikaları ise 1992’de kurulmasına rağmen, yasası 2001 yılında çıktı. Geçmiş dönemde sendikacılık yanlış anlaşıldı. Ülkemizde işçi sendikacılığı denilen sendikacılık, sadece ücret anlayışı üzerine oturtulmuştu.Ücret sendikacılığı, ‘Bana para vereceksin, nerden verirsen ver’ noktasında bir sendikacılıktı” dedi.

Modern anlamda sendikacılığın, sadece ücret sendikacılığı değil, kurumunu geliştirmek, verimliliği arttırmak üzerine bina edilmesi gerektiğini dile getiren Kızıklı, “Geçmiş dönemde, ideolojik yapılanmalardan dolayı çok büyük grevler, lokavtlar, eylemler oldu.Vatandaşımızın beyninde ve hafızasında sendikacılık kavramı hep bu olumsuzluklarla hatırlandı. Biz, bugün memur sendikacılığı yaparken, geçmiş dönemde yaşanan olumsuzlukların sıkıntısı çekiyoruz.Halkımızın sendikacılık konusunda kafasında oluşturduğu olumsuzlukları silemiyoruz. Bizim Türk Eğitim-Sen olarak sendikacılık anlayışımız geçmiştekinden çok daha farklı modern anlayış. Biz üretiyoruz. Bizim anlayışımız şu: Biz önce verimli olacağız, üreteceğiz,ancak hak ettiğimizi de sonuna kadar alacağız. Ortalıkta üretilen bir katma değer yoksa biz de bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı