REKLAMI GEÇ

BATI EDEBİYATLARI VE SANAT TOPLULUĞU TAM NOT ALDI

BATI EDEBİYATLARI VE SANAT TOPLULUĞU TAM NOT ALDI

Pamukkale Üniversitesi Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu, aynı anda karikatür ve kısa öykü yarışması, şiir dinletisi ve tiyatro gösterisine hazırlandı ve hepsini başarıyla tamamladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2011 Cuma, 15:52

Pamukkale Üniversitesi Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu, bu yıl ilk kez yaptığı karikatür ve kısa öykü yarışmasını tamamladı. PAÜ öğrencilerine açık olan yarışmada karikatür dalında Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Cihan Altınkaynak “Dünya Kadınlar Günü”, kısa öykü yarışmasında ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencisi Maruf Öztoprak “Yarım Perde” adlı öyküsüyle birinci oldu. Karikatür yarışmasında “Altınçilek” karikatürü ile Suna Çelik ikinci, “Baba Savaş Ne Demek?” karikatürü ile Mehmet Karakış ise üçüncü oldu. Kısa öykü yarışmasında ise “Yeşil” öyküsü ile Görkem Yiğit ikinci, “Hacı Hasan Kesiği” öyküsü ile İlknur Erok üçüncülüğü elde etti. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere çiçek takdim edildi.

Törenin ardından Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu bu yıl ikincisini düzenlediği şiir dinletisini gerçekleştirdi. Büyük ilgi gören dinletide Almanca, Fransızca, İtalyanca, İngilizce ve Türkçe şiirler okundu. Topluluk, aynı günün akşamında ise “Haydi Karına Koş” adlı tiyatro oyununu sahneledi. İki perdede sergilenen oyunda oyuncuların performansı ayakta alkışlandı.

Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şeyda İnceoğlu, topluluk olarak bu yıl önemli etkinlikler yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. İnceoğlu, “Karikatür ve kısa öykü yarışması, şiir dinletisi ve tiyatro gösterisi için yaklaşık 8 aylık bir hazırlık dönemimiz oldu. Tüm organizasyonlarımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Toplulukta yer alan öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı